Izdvajamo

 

Esselamu alejkum Postovane dzematlije Ujedinjenih dzemata Kevljani, Hadzici i Srednji Jakupovici I svim ljudima i posjetiocima nasih BiH sajtova i medija.

Ovom prilikom zelimo vas upoznati sa jos jednom hairli akcijom koju zelimo da sprovedemo aBd djelo.Naime radi se o tome da su aktivisti u nasim dzematima, u zelji da ucine za sebe i svoju porodicu jednu vrstu trajnog dobra odlucili da pomognu svoga imama u izgradnji njegove kuce.Kao sto vjerovatno znate nas imam hafiz Muharem ef. Seperovic je prije 5 godina kupio sebi plac i zelja mu da sa svojom porodicom ostane u nasim Ujedinjenim dzematima. Ima zelju da sebi izgradi jednu skromnu kuću

ili objekat, medutim njegova primanja nisu tolika da bih on mogao sam to financijski izmoci, pa smo odlucili da ga financijski pomognemo onoliko koliko ko zeli i moze. Zelja naseg imam zajedno sa svojom suprugom i troje djece je da ostane u nasim dzematima i pored svih desavnja u nasoj drzavi koja nisu nimalo za pohvalit. Drage nase dzematlije nadamo se da ce te nasem imamu pomoci svjesni Allahove nagradu da za svaku ciglu koju ugradite u neki hajr aBd, vidjet cete i naci na onome svijetu. Da vas Uzviseni Allah dz. s. obilato nagradi, onako kako dolikuje za sve one koji se ugrade u ovaj hairli i vazan projekat za naseg imama, efendiju i njegovu djecu.

Za sve informacije i pomoc mozete kontaktirati naseg efendiju na broj telefona i Viber +387 61 33 00 57 ili Kasima Pervanica na broj +387 61 458 083 , Suvad Kevac www.kevljani.eu broj +46 707 23 00 89

Sva Imena donatora ce biti objavita ovdje a koji ne zele bit ce objavita pod NN i Akcija je na dobrovoljnoj humanitarnoj osnovi i molimo da se ne pisu nedaj boze negativni komentari jer Akcija je dobrovoljna i za sve koji zele pomoci jednog Imama tojest oca sa troje djece koji zeli da u nasim dzematima bude jos jedna familija i Kuca vise i molimo da vas Uzviseni Allah dz. s. obilato nagradi.

kevljani.eu

Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ