Izdvajamo

 

Raspisan je još jedan Javni poziv za dodjelu novčanih sredstava porodiljama povratnicama na području entiteta Republika Srpska 2022. Ovo je postala redovna aktivnost ovog ministarstva i najbolji vid podrške mladim majkama. U nastavku prenosimo dio iz raspisanog Javnog poziva i link na kojem se nalaze sve informacije.

Pravo na dodjelu novčanih sredstava imaju porodilje povratnice iz kategorije manjinskog povratka na područje entiteta Republike Srpske i to:
1. Da su članice povratničkih domaćinstava na području entiteta Republika Srpska;
2. Da imaju prijavljeno prebivalište u opštinama povratka na području entiteta Republika Srpska;
3. Porodilje koje su rodile djecu u periodu od 01.07.2021. – 30.06.2022. godine
Iznos novčanih sredstava, zavisit će od ukupnog broja djece u porodici i to:
– Prvo i drugo dijete;
– Treće i četvrto dijete;
– Peto i više djece;
Prema Javnom pozivu iz ministarstva navedeno je da će isplata novčanih sredstava biti izvršena na transakcijski/tekući račun porodilja.

Prijava na Javni poziv treba obavezno da sadrži sve propisane dokumente koji se nalaze u Javnom pozivu objavljenom na zvaničnoj stranici Vlade Federacije BiH, ministarstva oje predvodi Edin Ramić.

Pogledaj Link

Zato necu da cutim, nego necu prestajati pricati, pricat cu o prošlosti, pricati o istini, a ti sine moj i djeco naša, slušajte i pamtite, pamtite i zapamtite, zapamtite i ne zaboravite, jer ko nema prošlosti nema ni buducnosti.