Izdvajamo

Već šest godina porodica Mujčić se bavi proizvodnjom prirodnog soka, džema i meda. Voće koje koriste u svom pogonu ubiru iz vlastitog voćnjaka, a sve što nedostaje, otkupe i to samo autothone sorte.Tako da priliku imaju da zarade i drugi... Sve je počelo proizvodnjom soka od jabuka, a danas proizvode od svih vrsta voća, pa i povrća kao što je mrkva ili cikla.

Ove godine su počeli sa proizvodnjom kaše od šipka. Nabavili su veću količinu vrhunsko planinskog šipka.
Mensija nam priča da kašu pasiraju kroz dva sita i dodaje da ne dodaju nikakve kozervanse ili bilo šta. Jednostavno samo očišćen i opran šipak. Takođe dodaje da je kaša odmah spremna za kuhanje džema. Kašu koju ne prodaju u toku dana stavljaju u zamrzivač.
Takođe oni kuhaju džem od šipka. Ako neko nema vremena da sam sebi kuha džem može kupiti kod Mujčića.

"Omogućili smo mjestanima i ostalim da bez muke mogu imati džem od šipka na svom stolu... Čak i da sami mogu da kuhaju i regulišu slatkoću istog i spreme u svoje ostave za zimu u vlastitim teglicama... priča nam Mensija

Na kraju poručuju da imaju dovoljno kaše za prodaju, a biće i džema.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ubili mi dajdu, ubili i njegovog sina. Ubili sve moje jarane, komšije,prijatelje. Zapalili moju kucu, a i kuce svih mojih dragih. Silovali naše majke,sestre, rodice,žene.

Necu i ne mogu im ni  oprostiti ni zaboraviti.

Ali eto život je kao rijeka,tece i ne zaustavlja se.