Izdvajamo

Baš ovaj vic ovih dana kruži Internet prostorima u BiH, ali i šire. Očito najgledanija televizijska kuća u BiH, "Federalna TV" i njen informativno-politički program, pogađaju u bit problema kako u državi, tako i u svijetu.

"60 minuta", najgledaniji domaći politički magazin urednika Bakira Hadžiomerovića i njegov kritički odnos prema zbivanjima u Bosni i Hercegovini, te vanjskopolitička emisija "Paralele" urednika Mladena Marića i njegov polukomični, ali iskreni odnos prema svijetu u kome živimo, nažalost na ovaj humorističan način postali su stvarna slika naše stvarnosti i vic nad kojim se trebamo zamisliti, te upitatli da li je zaista tako da:

"Kada pogledam "60 minuta" poželim otići iz BiH, a kada pogledam "Paralele" skontam da zapravo nemam gdje!"

(24sata.info)

Čitanje knjiga oplemenjuje razum, donosi mnoge pouke i vrijedne savjete i čovjeka osvjetljava mudrošću. Čovjek koji mnogo čita knjige lijepo i elokventno govori, zna usrećiti druge, utješiti ih, dati valjan savjet. Druženje s takvim čovjekom bolje je od svakog sijela, ono je slasno za svaki um i dušu. Mudrost koju on prenosi poput je bilja koje svoj plod daje uvijek.