Izdvajamo

Piše: dipl.oec. Haris Delibašić, stariji vodič Fondacije

Projekat Fondacije Arheološki park Bosanska piramida sunca uživa veliku podršku bosansko-hercegovačke dijaspore . Interes da informacije u vezi otkrića najvećeg piramidalnog kompleksa na planeti predstave ostatku svijeta pokazuju i mladi. Veliki broj djece porijeklom iz naše zemlje, koji trenutno žive u zemljama zapadne Evrope, poput najboljih ambasadora, prenose vijest o Bosanskoj dolini piramida.

Među njima je i Ena Forić, djevojčica porijeklom iz Kozarca, učenica šestog razreda Osnovne škole u švicarskom gradiću Oftringenu. Prije nekoliko mjeseci Ena je obišla arheološke lokacije u Bosanskoj dolini piramida, nakon čega je odlučila da u okviru seminarskog rada, prezentuje informacije u vezi multidisciplinarnog istraživanja u Bosanskoj dolini Piramida.

Nakon što je na najbolji mogući način prezentirala svoj referat, specijalno iznenađenje uslijedilo je video snimkom, na kojoj se pronalazač Bosanske doline piramida dr Semir Osmanagić, obraća Eni, njenom profesoru Martiju i svim učenicima 6d razreda Osnovne škole u Ofringenu. Referat o Bosanskoj dolini piramida, zbog velikog interesovanja je dobio duplo dužu minutažu, a Ena je na kraju ispraćena velikim aplauzom.


piramidasunca.ba

https://www.youtube.com/watch?v=SScv9Rmz8Mw

 


https://www.youtube.com/watch?v=-KwqvaJmA2c

Naznaka "Za Adnana Kenjara"
Fond solidarnosti -
Marsala Tita bb, 79202,
Kozarac, Prijedor, BiH
IBAN BA395620078058221026
Swift code: RAZBBA22

Ne! Nećemo više biti kao bolesnici koji će u tišini i lažnoj finoći popustiti svima i dati Bogu dušu."

"Radikalan sam! Opasan sam!
- Radikalan sam protiv svih radikalnih planova za uništenje mog naroda, moje vjere i moje kulture.
- Opasan sam za sve zavjere i sve subjekte koji rade o glavi meni i mom narodu, mojoj vjeri i mojoj kulturi."

Muftija Muamer ef. Zukorlić