Izdvajamo

U Kamičanima, danas je održana tribina na temu: Gdje se sada nalazimo i kako dalje na nivou cjelog grada Prijedora, zauzmimo zajednički stav.

Organizator, tribine je Mirzet Softić - Pajdo.Na tribini su bili prisutni skoro svi politički faktori sa Bošnjačkom većinom. Malo vremena za diskusiju i  puno prijavljenih govornika. Svi su se trudili da budu konstruktivni, da su oni ti koji žele partnerske odnose i pokažu da je otvorena komunikacija ključ uspeha.

Predstavnici političkih stranaka su vukli svak na svoju stranu sa mislima na predstojeće izbore u oktobru, bez osvrtanja šta su do sad u svom mandatu uradili.  Dok su vanstranački učesnici tribine pozivali na jedinstvo ne marći koja stranka je veća i koja treba imati više.Političare nisam baš najbolje razumio jer su svi nekako umotano diskutovali, dok su ovi izvan stranaka bili dosta konkretniji i jednostavniji u diskusijama.Teufik Kulašić je pozvao na jedinstvo svih građana grada Prijedora (Brdo, Ćela, Prijedor, Kozarac) i naglasio da Islamska Zajednica ostaje vanstranačka organizacija.Jaskić Šerif - Hifo se pita šta je razlog odliva mladih. Političari vode dvostruku politiku jednu sa narodom drugu u skupštini. Poziva na transparentnost rada svih političkih faktora.Mirsad Ramić, vlasnik firme "Cromex", kaže: "Ne trebaju nam politički invalidi i šta su političari učinili, u svom mandatu, da se mladi školovani zaposle. Dajte pametne, obrazovane i mlade napred".

Švabo - Ervin Blažević : Analizirati šta smo do sad uradili. NGI je pokušao ovo isto iz nezadovoljstva sa postojećim stanjem...Tribina je trajala od 10.00 do 13.00 sati. Poslije su mnogi otišli kućama, a oni koji su imali vremena posluženi su kotlićem koji je pripremio Nijaz Laguna.

Nijaz - Caja Huremović

Sve pohvale za tri dame koje su se pobrinula da svi prisutni dobiju piće, kafu i gulaš.

 

Nema saudijskog islama, bosanskog islama, turskog islama. Ima jedan Islam koji vrijedi za sve ljude.

Mr. Safet Kuduzović