Izdvajamo

 

Fudbalska legenda Prijedora, Bihaća, a jedno vrijeme i Travnika, koji je ostvario i dva nastupa za selekciju BiH Nedžad Žerić uspješno je odbranio diplomski rad za sticanje pro-licence UEFA i tako postao drugi igrač Rudar-Prijedora sa ovim zvanjem i znanjem. Prije njega u Majncu isto zvanje stekao je Željko Buvač koji je u tandemu sa Jirgenom Klopom uspješno vodio Majnc i Borusiju iz Dortmunda, a trenutno pauzira i odmara.
Nedžad Žerić je uspješnu karijeru okončao nastupima u Rudaru, Jedinstvu iz Bihaća, Travniku i tri sezone je kao internacionalac igrao u Izraelu. Bio je prvi pomoćni trener Darku Nestoroviću, Vladi Čapljiću, Borisu Gavranu, Velimiru Stojniću, Slobodanu Starčeviću i desna ruka Zoranu Bujiću na putu povratka u Premijer ligu minule sezone. Pored toga četiri sezone je bio kapiten prijedorskog kluba od Druge do Premijer lige.



Nakon doškolovavanja stažirao je mjesec dana u švajcarskom prvoligašu FC „Sion“ na temi ,,Analiza rada, menadžmenta, organizacija stručnog rada sa prvom ekipom i omladinskim pogonom“.Rad je ocijenjen visokom ocjenom pa je Krajiški fudbalski miljenik stekao pro-licencu UEFA trenera.
-Ovo je kruna mog fudbalskog uspjeha.
Kao igrač sam se trudio da se sav predam igri, da ostavim dobar utisak na ljude sa kojima sam igrao, radio u struci i mjestima gdje sam igrao. Pored reprezentativnih nastupa za BiH, kao član Jedinstva iz Bihaća ostvario sam nastupe u Kupu UEFA, a uspjesi sa Rudarom na putu od Druge do Premijer lige su mi najdraži. Za sada sam slobodan i čekam priliku da se predstavim kao prvi čovjek struke u nekom od klubova iz BiH, a možda i inostranstva. Sve zavisi od uslova – u kratkom telefonskom kontaktu rekao nam je novopečeni vlasnik pro-licence UEFA Nedžad Žerić.


infoprijedor.com

"Vidiš ovu moju podignutu ruku, koja kao kameni cvijet osta, da svjedoči zločin vaš...
Vidiš ovaj cvijet sa latica pet, to je dokaz protiv vas, koje je vrijeme sačuvalo...
Vidiš li i čuješ vapaj moj, preklinjanje moje da me u životu ostavite...

Ova ruka moja osta podignuta, da te sjeća, i da pamtiš, da ti strah od Božije kazne ispunjava i noći i dane...

Predajem te Bogu Svemogućem ubico tijela i duha moga, neka ti Bog sudi, a ja ti oprostiti neću...."

Taif Rose 2013

Opširnije...