Izdvajamo

Na početku pisanja, veliko hvala Zlatanu Huskiću, vlasniku kafe bara Intermeco. Jutros kad sam trebao ovaj članak da pišem nestalo mi struje i SD karta mi nije više reagovala. Pokušavao sam u Prijedoru kod prijatelja, zatim svih fotografa da preuzmem fotografije sa SD karte i niko nije uspio. Majstor Zlaja je uspio i sad mogu da pišem i postavim fotografije koje sam sinoć pravio.

Nedelja 15.06.2014. zvanično otvorena Kulturno-sportsko-zabavna manifestacija "Dani Kozarca" 2014, koja je pocela sa prigodnim programom koji su izvelai učenici O.Š.Kozarac te K.U.D.Kozarac Kozarac.Početak ovog dogadjaja je u 20.30 h a  red dogadjaja na manifestaciji je slijedeci:

Već u rano predvečerje počelo je okupljanje Fantoma. Pripreme za otvaranje manifestacije.

Tu je najstariji Fantom iz Kozarca.

U 20.30 h počeli su, sa svojim programom, učenici O.Š.Kozarac. Amila Memić je prva nastupila sa jednom lijepom sevdalinkom, zatim su ostali učenici izveli posebno lijep program.

U međuvremenu stiže vijest da su BiH rukometaši izborili plasman na svjetsko prvenstvo u Kataru. Ovaj historijski događaj ja zagijao prisutne i još više smo vjerovali da će BH fudbaleri večeras napraviti dobar rezultat.

Poslije je uslijedilo obraćanje predsjednika Savjeta Mjesne Zajenice Kozarac Ekreme Hadžića. On je naglasio da je ovo 10. manifestacija "Dani Kozarca" i da smo sad prepoznatljivi po ovoj manifestaciji.
Poslije kratkog obraćanja, Hadžić je proglasio otvorenom manifestacijom "Dani Kozarca".

Odmah nakon otvaranja, Hadžić je pozvao predstavnike nevladinih organizacija i uručio im Priznanja za aktivan rad i afirmaciju Kozarca u poslijeratnom periodu, a sve to povodom 10 godina obilježavanja manifestacije "Dani Kozarca"

Zatim je K.U.D.Kozara izveo kratki program, a poslije su im se pridružili svi prisutni, ulaskom u kolo.

Mala pauza pred utakmicu  Argentina - BiH, a koja je počela u 24.00 h. Bilo je svečano prije početka utakmice. Rezultat nije onaj koji smo očekivali ali svi su zadovoljni igrom reprezentacije i vjerujemo sljedeća utamica bolji rezultat.

Fantomima četitke za dobru organizaciju.

Neumitno se bliži dan kada će Vam postaviti pitanje: “Tata, gdje si ti bio kada su ubijali djecu po Prijedoru?”

Fikret Bačić