Izdvajamo

Subota 19.04.u Kozarcu, dan kad je bilo dešavanja kao rijetko kad. U Kamičanima, kako je već najavljeno, održano je druženje kakvo nije bilo poslije rata. Znajući koliko je dešavanja bilo ovaj dan, na druženju je bilo više od očekivanog broja raje. Ovo me je vratilo na prijeratne skupove.

Za sve, što se ovaj dan dešavalo, glavni krivci su ova raja. Oni su organizovali, finansirali i radili  sve što je bilo potrebno za ovo druženje. Kako je bilo, pokušat ću fotografijama i jednim kratkim videom to da dočaram. Ponekad imam utisak da ni fotografije i pisanje nisu dovoljni da bi se vidjelo sve sto sam prošao, ćuo i vidio.

Ja sam se upetljao među njih ako ništa bar da se fotografišem za uspomenu. Slijede fotografije koje sam pravio na ovom druženju.

Đemka je donijela domaći kruh od pšeničnog i heljdinog brašna sa vodenice, od mrkve, oraha, špica od suncokreta i masirače. Probao sam, veoma ukusan kruh.

Ređo Alić je proslavljao rođendan, čestitke od kozarac.eu iz sveee snage!

Kao što već rećeno bilo je polovnih stvari i ništa nije bilo skuplje od 10km.

Ove hefte su očistili oko bunara. Ovaj bunar smo zvali, Bunar Hasana Bečića. Vjerujem da su mnogi zaboravili ovaj bunar, pa da ih podsjetim.

Dva pony konja su uveseljavala djecu.

Naravno i na ovaj naćin se raja zabavljala.

Ja sam pio turšiju, super je.

Gulaš je bio ukusan, kao i uvijek kad ga prave kozarčani.

Nisam komentarisao fotografije, a mislim da svaka fotka ima svoju priču. Nije bilo ringišpila i turnira u malom fudbalu. Organizatori su pokušali da dovedu Ringišpil i organizuju bar jednu utakmicu ali nisu uspjeli. Nadam se sljedećeg puta još bolje,  više sadržaja i naravno mnogo više raje na druženju.

.be

 

Budite ponosni na naše kozaračke borce, oficire i generale armije Republike Bosne i Hercegovine. Budite ponosni na naše očeve i majke, braću i sestre, jer oni živješe i umiraše časno. Budite ponosni jer pripadate narodu koji tlačen, proganjan i na pravdi Boga ubijan, a koji druge nije tlačio, proganjao i na pravdi Boga ubijao! Spram dušmanima budite ponosni i prkosni, a spram svojom braćom i prijateljima ponizni i milostivi! Neka nas sviju Uzvišeni Allah na tom putu pomogne!

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.