Izdvajamo

 

Humanitarno Drustvo Bosanaca iz Ticino svicarske na čelu našim kozarčankama Šefika Mujić Topić ì Alma Karabašić.
Ove godine su organizovale zajednicku izgradnju bunara i cesmi u ime nasih Sehida Iz Kozarca . Zelimo da se zahvalimo svim ucesnicima u ovom predivnom projektu . Na Otvaranju bunara i cesmi prisustvovslo je 16 imama Iz Ugande.

Mi ne stajemo idemo dalje , opet kad se radi o rodnom mjestu nasem Kozarcu trudimo se da podsjetimo nase kozarcane da smo prisutni . Ovog mjeseca smo uplatili za nas kud kozara 250 € za putovanja. Uplatili smo odjelo mladom komandiru vatrogasnog 800€, u petak smo natovarili 130 stolova i 260 stolica za nasu skolu u Kozarcu, Koje smo dobili od jedne skole Iz svicarske locano i danas smo uplatili na račun Fonda solidarnosti Kozarac 800€ za Fazliće, koji su smješteni  u Dom za starija lica ENEA u Kozaruši.

Lijep Pozdrav i Selam od Humanirarnog Drustva Bosanaca Ticino Svicarska.

Doticni Ramo Besic je reko istinu. Barem ja uvijek zeljno ocekujem cetvrtak, bas iz ovog razloga. Da bi vidio ove lijepe slike iz naseg prekrasnog Kozarca, i da procitam koji haber. Moze to biti i sitnica, mozda slika ukalamljene vocke, da meni vec bude toplo oko srca. Hvala puno za ovaj trud, na slikama i haberu i samo dalje tako.

Četvrtak