Izdvajamo

 

Humanitarna organizacija Kozarac (HOK) neumorno nastavlja sa akcijama. Zadnjih par mjeseci postala je poznata u našem karju, kao i kod naše raje koji žive negdje u drugim državama. Neumorni su, puni elana i želje da pomognu svom Kozarcu. Svakim danom postaju brojniji i svakim danom pomažu nekog ko živi ovdje u našem kraju. Ova organizacija je osnovana prošle godine sa ciljem da pomaže sugrađanima pet mjesnih zajednica na području stare opštine Kozarac. Počeli su sa radom prije par mjeseca a odradili, iznenađujuće puno akcija.

Samo u zadnjih mjesec dana oni su našim sugrađanima kupili 430 pilića, a uz piliće hranu koja je potrebna, sve za 9 porodica, zatim 17 redovnih namjenskih paketa, te 23 Ramazanska paketa, samohranim roditeljima, bolesnim i našim starim majkama.
Danas smo kupili kravu Nedžibu-Neđi Huskiću ratnom vojnom invalidu, sedmeročlana porodica, zatim 12 ovaca i 4 jagnjadi za Amira Javora peteročlana porodica i na kraju jedan trimer (laksarica) za Admira Jakupovića sin od rahmetli Rajkuša i Snježane.
Krava, ovce i trimer su koštali oko 5500 KM.
Velike pohvale Humanitarnoj organizaciji Kozarac i poziv kozarčanima cijelog svijeta, da se učlane u ovu organizaciju.

Ćutanje je teže od laži, jer čak i najveća laž podrazumijeva ma i najmanju mjeru istine, a ćutanje čak i nju ignoriše.

Borislav Pekić