Izdvajamo

U srijedu 26.02.2020. je, u sali MZ Kozarac, održan sastanak sa mještanima Kozarca povodom Nacrta Plana parcelacije.

Zaključci sa sastanka:

1.Savjeti mjesnih zajednica će organizovati pomoć za građane u popunjavanju obrazaca primjedbi na trasu autoputa Banja Luka-Prijedor, i to:

-Društveni dom Kamičani – od četvrtka u 14.00.sati.

-Društveni dom Kozarac – od petka u 13.00.sati.

2.Savjeti mjesnih zajednica će dostaviti zajednički dopis svim nadležnim institucijama vlasti u BiH, međunarodnim i drugim organizacijama, sa zahtjevom za izmještanje trase autoputa.

3.Savjeti mjesnih zajednica će obavjestiti medije o zahtjevima stanovnika za izmještanjem trase autoputa.

4.Savjeti mjesnih zajednica će, na osnovu primjedbi i zahtjeva stanovnika, sastaviti jedan tekst sa svim primjedbama i izložiti ga na javnoj prezentaciji Nacrta, dana 04.03.2020.g.

Na zvaničnoj stranici Grada Prijedor dostupan je elektronski obrazac za podnošenje primjedbi na trasu auto puta. Obrazac se može popuniti i dostaviti na e-mail adresu: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Na linku ispod je elektronski obrazac

 http://www.prijedorgrad.org/sr-EU/autoput.html

 

Javna rasprava na Nacrt Plana parcelacije za autoput dionica Banja Luka - Prijedor na teritoriji grada Prijedor po skraćenom postupku i Nacrt Izvještaja o strateškoj procjeni uticaja na životnmu sredinu autoputa dionica Banja Luka - Prijedor, održat će se dana 04.03.2020.g. u 12.00.h. u sali kina "Kozara" u Prijedoru

 

 


Čitanje knjiga oplemenjuje razum, donosi mnoge pouke i vrijedne savjete i čovjeka osvjetljava mudrošću. Čovjek koji mnogo čita knjige lijepo i elokventno govori, zna usrećiti druge, utješiti ih, dati valjan savjet. Druženje s takvim čovjekom bolje je od svakog sijela, ono je slasno za svaki um i dušu. Mudrost koju on prenosi poput je bilja koje svoj plod daje uvijek.