Izdvajamo

Prije desetak dana Rahim Softić je ostao bez svog stada ovaca. U napadu pasa lutalica on je ostao bez deset ovaca i osmero jagnjadi, skoro bez cijelog stada.
Ovo se desilo 5. marta, a već 6. marta udruženje poljoprivrednika Agrarija Kozarac, su pokrenuli akciju da se pomogne svom sugrađaninu.
Danas 15. marta akcija završena Rahim je, zahvaljujući poljoprivrednicima i merhametli raji, dobio novo stado ovaca.
Islam Melkić-Kićo, ispred udruženja "Agrarija" Kozarac kaže: "Zahvaljujemo se svim ljudima koji su nam pomogli prikupljanju srestava za pomoć Softić Rahimu da je stado namireno, a posebno Fantomima Kozarac".
Ovo je svijetla strana naših kozarčana, sve pohvale poljoprivrednicima za blic akciju.
Na slikama ispod su imena donatora u ovoj akciji:

Na spisku nedostaju Bahonjic Ibro, Kulašić Dila, Šahbaz Bajro, a oni su donirali po jednu ovcu.
Dautovic Adnan i Jakupovic Elvir su donirali zajedno 1 ovcu.

Elvir Softić, sin Rahimov, želi da se zahvali na podršci kozarčana.
Slijedi pismo od Elvira:

U ime svoga oca i svoje familije, želio bih da se zahvalim svim prijateljima, komšijama rodbini, znanim i neznanim, udruženjima AGRARIJA KOZARAC, BH FANTOMI KOZARAC, hvala Nijaz-Caja Huremović/Kozarac.eu koji je sve ovo medijski propratio, kao i svima ostalima koji su se uključili u akciju i pomogli meni i mojoj familji da ublaže bol i nadoknade bar donekle čtetu nanesenu pasa lutalica.

Htio bih da se zahvalim i GRADSKOJ UPRAVI GRADA PRIJEDORA koja se odazvala i odvezla sve na smetlište kao i santetskoj službi našeg KOMUNALNOG PREDUZEĆA koja se odazvala na poziv moga oca. Ne mogu isto tako da se ne zahvalim i nasoj POLICIJSKOJ STANICI KOZARAC koja se odmah odazvala i uputila patrolu na lice mjesta a posebno da se zahvalim načem policajcu MURATČEHAJIĆ MIRSADU koji je stao u zastitu moga oca i preostalog dijela stada a što je stim i dokazao svoju hrabrost i požrtvovanost i samog sebe u zaštitu građana i njihovog i njihove imovine. Jos jednom VELIKO HVALA SVIMA i molim vas da mi halalite ako sam nekog zapostavio ili zaboravio pomenuti jer ipak je teško i bude se emocije jer čovjek je bogat onoliko koliko ima poznanika, rodbine i prijatelja oko sebe.
HVALA .....SOFTIĆ ELVIR

Video snimak Mustafe Širbića. Iz mog kraja:

 

Opširnije...