Izdvajamo

Povodom 25.novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine i 1. decembra Dana Oružanih snaga BiH, Ambasada BiH u Islamskoj Republici Pakistan organizirala je Prijem u hotelu Marriott u Islamaabadu.
Na prijemu, održanog 28. novembra, prisustvovalo je blizu 300 zvanica iz diplomatskog kora, kao i zvaničnici domaćina, civilni predstavnici države, vojske, vojne industrije, biznisa i drugih područja života pakistanskog društva.

Prisutnim gostima obratio se Ambasador Bosne i Hercegovine Sakib Forić, iznijevši kratak historijski kontekst i značaj ova dva datuma, za bosanskohercegovačko društvo i državu, te predstavio odnose dviju zemalja, Pakistana i Bosne i Hercegovine.

Prisutni gosti su izrazili zadovoljstvo što su prisustvovali događaju, a prisutni mediji su veoma pozitivno prenijeli svoje impresije.

Svim prisutnim gostima ambasador Forić je iskoristio priliku da predstavi i tri novoimenovana počasna konzula Bosne i Hercegovine u Pakistanu. Oni dolaze iz tri oblasti, odnosno grada.

Riječ je o Khawaja Abdul Ghani Majid iz pokrajine Sindh, sa sjedištem u gradu Karachi, Asad Saleem iz pokrajine KPK sa sjedištem u gradu Peshewar i Danish Iqbal iz pokrajine Punjab sa sjedištem u gradu Lahore.

Uloga počasnih konzula je velika i oni pomažu Ambasadi BiH da bude bliže Pakistanu, odnosno građanima, biznismenima, obrazovnim, kulturnim, sportskim i drugim institucijama društva radi što boljih ukupnih bilateralnih odnosa dviju prijateljskih država.

kilx.ba

Doticni Ramo Besic je reko istinu. Barem ja uvijek zeljno ocekujem cetvrtak, bas iz ovog razloga. Da bi vidio ove lijepe slike iz naseg prekrasnog Kozarca, i da procitam koji haber. Moze to biti i sitnica, mozda slika ukalamljene vocke, da meni vec bude toplo oko srca. Hvala puno za ovaj trud, na slikama i haberu i samo dalje tako.

Četvrtak