Izdvajamo

 

Danas su polaznici mektebske nastave Džemata Mutnik-Stari grad MIZ Kozarac, u fitness centru Gold Kozarac, počeli sa fizičkim aktivnostima.

"Draga i poštovana braćo, poštovane majke i sestre, dragi mektebski polaznici. Mi se trenutno nalazimo u Gold Centru, tačnije u fitness centru kod našeg Turkanović Nurhudina, mnogima znanijeg kao Nurko.

Naime, razlog zbog kojeg smo došli ovdje, jeste taj što smo u jednom ne tako davnom proteklom periodu razmišljali o tome kako da naše mektebske polaznike motiviramo da sa jedne strane budu još više ustrajniji, požrtvovaniji u pogledu učenja i dolaska u mekteb a sa druge strane da se više međusobno druže i igraju. U tom pogledu, došli smo na ideju da bi odlazak u fitness centar odnosno teretanu moglo biti dobro rješenje za takvu vrstu motivacije.

Kada smo taj prijedlog kazali našem Nurki, on je taj prijedlog veoma pozitivno i rado prihvatio, te je odmah odlučio da naše mektebske polaznike džemata Mutnik- Stari Grad počasti besplatnim korištenjem fitness centra / teretane, svake nedjelje po dva sata i tako svaki put do kraja februara mjeseca.

S toga smo se mi sa našim mektebskim polaznicima odmah veoma lahko dogovorili da evo od danas pa narednih mjesec dana, svake nedjelje prvo , do podne obavimo mektebsku nastavu, zatim klanjamo zajedno podne namaz, a onda dođemo ovdje u fitness centar, da bi nakon toga naše druženje okončali u našoj mektebskoj igraonici uz hranu i piće.

Zato se ovom prilikom uistinu najsrdačnije zahvaljujemo Nurki, jer je ovim svojim postupkom zasigurno dodatno doprinio radu mektebske nastave, jer bez obzira što fitness centar ili teretana nema dodirnih tačaka sa mektebskim učenjem i radom, ipak ona će biti dobar povod da djeca prije svega dođu u mekteb a nakon toga i da se više međusobno druže i fizički aktiviraju. Također, ovom prlikom želimo se zahvaliti i radnom kolektivu Gold centra, Velić Emini i Adžemović Šejli koje su tu na raspolaganju našim mektebskim polaznicima pokazujući im kako i na koji način treba da ispravno koriste sprave za vježbanje.

Na kraju, molimo Allaha dž.š. da našoj djeci podari svaki hajr u životu, te da nagradi našeg Nurku na ovoj gesti, ali općenito i sve one koji na bilo koji način doprinose da djeca zavole doći u mekteb! Amin" kazao nam je Jasmin ef Glamočanin.

 

Molim dragog Allaha da u ove mubarek dane obaspe svojom milošću sve ljude na ovom dunjaluku. Amin...