Izdvajamo

 

Mreža mladih MIZ Kozarac zajedno sa Let’s Do It Timom u BiH uzela učešće u sadnji ukrasnog drveća▪️
Let’s Do It tim u BiH zajedno sa Mrežom mladih MIZ Kozarac, u okviru aktivnosti “ Šta ima? Šta se sadi?”, 05. novembra 2022. godine su realizirali akciju sadnje u Kozarcu.

Oko 30 prijavljenih volontera sadili su na Šehidskom mezarju u Kamičanima gdje su posadili 15 sadnica ukrasnog drveća. Osim u Kozarcu, akcija sadnje i pošumljavanja realizirana je još na 6 lokacija širom Bosne i Hercegovine.
Zahvaljujemo se našoj omladini na trudu i učešću u ovom hairli projektu, a posebno kordinatorima ove aktivnosti, našim vrijednim i plemenitim Medini i Aliji Nukić.

Akcija sadnje i pošumljavanja su tradicionalne aktivnosti Let’s Do It tima u BiH koje sa godinama rastu i pokazatelj su da naše društvo napreduje kada je u pitanju razvijanje ekološke svijesti. Ovakve aktivnosti su najbolji način da se praktično pomogne našem šumskom bogatstvu. Do sada je posađeno pola miliona sadnica i nastavljamo dalje. Sve do milion sadnica.

Zlatni sponzori akcije su: naš dugogodišnji partner Eko život d.o.o., kompanije Ina i Energopetrol koja je prepoznala važnost naših akcija, srebreni aponzor Japan Tabacco International, također partneri su i UN volonteers in Bosnia and Hercegovina.

FB mrežamladih

Draga braćo i sestre, vama poručujem da se nikoga osim Uzvišenog Allaha ne bojite i da istinu ni od koga ne krijete, već je svim ljudima oko sebe uporno govorite. Ne sjećajte se šehida svojih samo učenjima Kur'ana i dova, već ih se sjećajte vašim svjedočenjima o njihovoj nevinosti i komšijskoj krvoločnosti. Sjećajte ih se upiranjem prsta u njihove ubice. Sjećajte ih se svjedočenjem na sudovima. Sjećajte ih se tako što ćete djecu i unučad svoju učiti ko ih je ubio. Čuvajte ova polja koja su krvlju njihovom natopljena. Čuvajte ovu planinu po kojoj su kosti njihove rasijane. Čuvajte državu Bosnu i Hercegovinu zbog koje su oni ubijani. Budite ponosni na vjeru svoju čistu, naciju svoju hiljadugodišnju, jezik svoj bosanski! Budite ponosni na šehide svoje, bilo one koji su svoje živote izgubili nakon agresorskog upada ili one što se boriše u redovima armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mr. Amir ef Mahić
25.05.2017. god.