Izdvajamo

 

Centar za dijasporu "Mreža" danas su podjelili paketiće polaznicima mektebske nastave Medžlis Kozarac. Danas je podjeljeno 100 paketića, 60 u džematu Kamičani i 40 u Mutniku za dijecu iz džemata: Mutnik-Stari grad. Dera, Kalata, Udruženi džemati Srednji Jakupovići-Hadžići-Kevljani, Brđani i Alići-Softići.
Ovu Akciju podržavaju načelnici opština iz Federacije BiH i 15 džemata iz dijaspore. Za Kozarac, ovu akciju su, finansiski podržali odbornici u gradskoj skupšini, Almasa Mušić i Mesud Trnjanin te Muris Čirkić delegat u vijeću narod u RS.
Adis Tanović Koordinator centra za dijasporu Mreža je obećao, u narednih par dana još 100 paketića za djecu koja nisu bili obuhvaćani današnjom podjelom paketića.

Nijaz-Caja Huremović

 

Kahrimanović kaže kako je teško procijeniti koliko je trenutno stanovnika u Kozarcu. "Negdje oko 8.000. Prije rata živjelo je ovdje blizu 25.000 stanovnika, od kojih je 95 posto bilo bošnjačko stanovništvo. Zato smo toliko i stradali. Sve kuće, svi objekti, sve je u Kozarcu bilo porušeno. Po zadnjem popisu ima nas oko 20.000."