Izdvajamo

Uzvišeni Allah dž.š. kaže: „Ako neko bude uzrok da se nečiji život sačuva, kao da je svim ljudima život sačuvao.“ (Kur'an, 5:32)

OBAVIJEST O VANREDNIM MJERAMA ZBOG PANDEMIJE KORONA VIRUSA

Poštovane džematlije,

Obavještavamo vas da shodno Instrukciji reisu-l-uleme dr. Husein-ef. Kavazovića i nadležnih državnih organa do daljnjeg će u našim džematima biti na snazi vanredne mjere predostrožnosti u pogledu suzbijanja širenja korona virusa kako na dalje slijedi:

1.U našim džamijama i mesdžidima se neće obavljati dnevni namazi niti džuma namaz. Svi ovi objekti će biti zaključani tokom dana i noći. U džamijama i mesdžidima će imami učiti ezane i sami obavljati redovne namaze. Džematlije će svoje redovne namaze obavljati kod svojih kuća, dok će muškarci umjesto džuma namaza kod kuće klanjati podne namaz.

2. Sve vanredne vjerske aktivnosti u našim džematima se otkazuju i ne mogu se organizirati. U slučaju potrebe za organizacijom dženaze ista će se obaviti u krugu najuže porodice i džematskog imama bez ikakvih dodatnih i dugotrajnijih okupljanja.

3. U slučaju potrebe za bilo kojom vrstom pomoći našim džematlijama će biti na usluzi tim Mreže mladih i džematski imami Medžlisa IZ-e Kozarac. Kontakt telefon: Ajdin-ef. Hrnić: 062/547-670.

4. Džematlije se pozivaju da pojačaju svoj lični ibadet u svojim kućama i u krugu svojih porodica, da do krajnje mjere budu oprezni i obazrivi u aktuelnim okolnostima, te da svojim postupcima budu na korist sebi, svojoj porodici i Zajednici.


“Želja nam je da se Bosna i Hercegovina razvija u miru. Mi ne želimo nikakve podjele, jer je ovo naša jedina domovina za koju su se borili naši najbolji sinovi, naša sabraća i mi ćemo morati stati jednog dana pred njih i morat ćemo im kazati šta smo uradili za našu domovinu, za koju su oni dali svoje živote”, izjavio je danas u Prijedoru ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Salko Bukvarević na Svečanoj akademiji održanoj povodom 25. novembra (2016. god.), Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).