Izdvajamo

Predavanje dr. Aide Bajrektarević
Tema: Djeca i najčeće bolesti kod njih

Danas je u organizaciji Odjela za brak i porodicu MIZ Kozarac, održano predavanje doktorice pedijatrice, Aide Bajrektarević o bolestima djece. Cilj predavanja bio je educirati sve mame o tome koji su najčešći uzroci bolesti kod djece, koji su rani simptomi po kojima se prepoznaje bolest i kako lijeciti iste.

Nakon ovog veoma korisnog predavanja, prisutnima se obratila i prof. Šuhra Terzić, gl.koordinatorica Bihaćkog muftijstva, koja je također održala veoma inspirativan govor o islamskom odgoju djece, kako na najljepši način biti posvećen djeci i tako ispuniti Božiji emanet koji nam je dat.

Molim Allaha dž.š. da nam sačuva našu djecu od iskušenja bolesti i da nam pomogne da ih odgajamo u duhu Islama i na temeljima prakse našeg Poslanika a.s..


Odjel za brak, porodicu i ženski aktivizam MIZ Kozarac


Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu, prihvataju na sebe ulogu dobre duše. Uvijek je neuporedivo lakše vjerovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava. Sigurno je lakše otrpjeti uvredu ne uzvrativši je, nego smoći hrabrost i upustiti se u borbu sa jačim od sebe; uvijek možemo reči da nas bačeni kamen nije pogodio, a onda tek noću, u samoći, oplakivati, svoj kukavičluk... Trgni se čovječe.