Izdvajamo

Posebna mi je srcu radost moci objaviti spisak ucesnika petog humanitarnog koncerta na stadionu FK Bratstvo u Kozarcu 22 jula i svima se od srca zahvaljujem. Mnogima koji zbog obaveza ne mogu doci takodjer hvala.
Veliko hvala svima koji su proteklih godina pomogli svojim dolaskom.
Zamolio bih posebno moje Kozarcane da se odazovu,da podijele i obavijeste prijatelje i da ovu lijepu tradiciju nastavimo.
Nadamo se da ce nam dragi Bog dati i lijepo vrijeme i molim Ga, da svakom onom ko pomogne da se neko dijete ili covjek obraduje ovim parama,podari mnogostruko vise.

Eso Balić

"Ovdje je bila nagrada smrt. Kroz šta su prolazili logoraši, porodice žrtava, nijedna knjiga, nijedan film ne može opisati.
Mi koji smo imali čast i privilegiju da preživimo torture, preživimo logore, nama je u amanet ostavljeno da svjedočimo, da pričamo, da pozivamo sve one koji su preživjeli torturu, patnje, mučenje, logore, torturu u kućama, u dvorištima, avlijama, da pričaju o tome. To je borba za istinu, to je sprečavanje ponavljanja. Ono što smo mi prošli nebi trebalo smjela i ne trebaju preživjeti naša djeca. Istina na zločine u Trnopolju i sve druge logore ne smije biti zaboravljena." Kazao je Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH.

26.05.2017. god.