Izdvajamo

Mirsad Duratović, predsjednik Skupštine grada, danas je uručio donaciju od 25 tableta. Deset su dobili osnovci iz Kozarca, deset juče učenici Osnovne škole „Dositej Obradović“, a preostalih pet tableta biće uručeno svećeniku Marku Vidoviću koji će ih raspodijeliti osnovcima s područja župe Prijedor-, rekao je Duratović"
— Donacija je namijenjena lakšem praćenju onlajn nastave. Zato i želim da se zahvalim nastavnom osoblju i rukovodstvu Druge varaždinske gimnazije koji su to prepoznali i uručili nam ove tablete — rekao je Duratović. On je učenicima, njihovim nastavnicima i profesorima, koji su u vanrednim okolonostima zajedno uložili mnogo truda da bi se organizovala nastva na daljinu, poželio sretan kraj školske godine.
Na donaciji se zahvalila Jasna Salihbašić, direktorica Osnovne škole „Kozarac" . Tableti će , sigurna je u to, otići onim kojim su najpotrebniji.
— Donacija će biti upućena učenicima za onlajn nastavu i biće iskorištena u prave svrhe- rekla je Salihbašić i dodala da su školski računari s početkom nastave na daljinu proshjedeni onim učenicima koji ih nemaju.
Saradnja s Drugom varaždinskom gimnazijom se po Duratovićem riječima nastavija; a u narednoj pošiljci mogli bi biti opet tableti za prijedorske osnovce.

KV


Draga braćo i sestre, vama poručujem da se nikoga osim Uzvišenog Allaha ne bojite i da istinu ni od koga ne krijete, već je svim ljudima oko sebe uporno govorite. Ne sjećajte se šehida svojih samo učenjima Kur'ana i dova, već ih se sjećajte vašim svjedočenjima o njihovoj nevinosti i komšijskoj krvoločnosti. Sjećajte ih se upiranjem prsta u njihove ubice. Sjećajte ih se svjedočenjem na sudovima. Sjećajte ih se tako što ćete djecu i unučad svoju učiti ko ih je ubio. Čuvajte ova polja koja su krvlju njihovom natopljena. Čuvajte ovu planinu po kojoj su kosti njihove rasijane. Čuvajte državu Bosnu i Hercegovinu zbog koje su oni ubijani. Budite ponosni na vjeru svoju čistu, naciju svoju hiljadugodišnju, jezik svoj bosanski! Budite ponosni na šehide svoje, bilo one koji su svoje živote izgubili nakon agresorskog upada ili one što se boriše u redovima armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mr. Amir ef Mahić
25.05.2017. god.