Izdvajamo

Mirsad Duratović, predsjednik Skupštine grada, danas je uručio donaciju od 25 tableta. Deset su dobili osnovci iz Kozarca, deset juče učenici Osnovne škole „Dositej Obradović“, a preostalih pet tableta biće uručeno svećeniku Marku Vidoviću koji će ih raspodijeliti osnovcima s područja župe Prijedor-, rekao je Duratović"
— Donacija je namijenjena lakšem praćenju onlajn nastave. Zato i želim da se zahvalim nastavnom osoblju i rukovodstvu Druge varaždinske gimnazije koji su to prepoznali i uručili nam ove tablete — rekao je Duratović. On je učenicima, njihovim nastavnicima i profesorima, koji su u vanrednim okolonostima zajedno uložili mnogo truda da bi se organizovala nastva na daljinu, poželio sretan kraj školske godine.
Na donaciji se zahvalila Jasna Salihbašić, direktorica Osnovne škole „Kozarac" . Tableti će , sigurna je u to, otići onim kojim su najpotrebniji.
— Donacija će biti upućena učenicima za onlajn nastavu i biće iskorištena u prave svrhe- rekla je Salihbašić i dodala da su školski računari s početkom nastave na daljinu proshjedeni onim učenicima koji ih nemaju.
Saradnja s Drugom varaždinskom gimnazijom se po Duratovićem riječima nastavija; a u narednoj pošiljci mogli bi biti opet tableti za prijedorske osnovce.

KV

Ubili mi dajdu, ubili i njegovog sina. Ubili sve moje jarane, komšije,prijatelje. Zapalili moju kucu, a i kuce svih mojih dragih. Silovali naše majke,sestre, rodice,žene.

Necu i ne mogu im ni  oprostiti ni zaboraviti.

Ali eto život je kao rijeka,tece i ne zaustavlja se.