Izdvajamo

 

PROŠLI VIKEND U KOZARCU, DAN DRŽAVNOSTI BiH PLANINARI PROSLAVILI U KOZARCU I NA KOZARAČKOM KAMENU, LOŠE VRIJEME JE RAZLOG ŠTO JE BILO MANJE RAJE, NEGO ŠTO JE NAJAVLJENO.

TAKOĐE I ISLAMSKOM KULTURNOM CENTRU U KOZARCU ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE "BOSNA SE BRANI ISTINOM" AUTORA PROF.DR.HUSEINA MURATOVIĆA.

NEKIH DRUDIH DEŠAVANJA NIJE BILO.

U Dergićima je završena akcija "Ulična rasvjeta". Besim Dergić, jedan od organizatora, ovim putem želi da se zahvali komšijama koji su svojim donacija pomogli da se ova akcija, u kratkom vremenu, uspješno završila. Posebno hvala Armini Dergić koja je prva podržala, sa 3000 KM, ovu akciju.

Besim sretan i sa oduševljenjem priča o merhametluku svojih komšija i dodaje, sad je put od Kozarca do pruge osvjetljen.

Kratko zaustavljanje kod mezarja u Hrustićima, ovdje se gradi nova mejithana i musala. Ove hefte se privode kraju radovi na uklanjanju stare mejithane i ravnanje terena.

Ove hefte sam zujio kroz sokak Mujkanovići u Hrnićima.

Prvo svraćanje je kod Ismeta i Sade Mujkanović. Ismet nije bio kod kuće, a Sada je vidjela da ja idem ali nije me prepoznala. Priča mi da nisu baš najbolje, osvojila ih staračka bolest, šećer, masnoća, reuma...

U nastavku slikam kuće do Rasime Talić. Ona u dosta teškoj situaciji, ali se bori, ne predaje se. Drži nešto ovaca, sama sve radi. Žali se, jer autoput ide preko njene zemlje, ona ostaje bez zemlje i njoj ostaje samo kuća. Dobila je dvije palete drva od Humanitarne organizacije Kozarac i zahvaljuje se za donaciju.

U nastavku slikam kuće, a raju ne.

Danas na četvrtku hladno, a bilo dosta raje za ovo doba godine. Poslije Korone i onih strahova od bolesti, ove godine raja se vratila u svoj kraj, svoj Kozarac.

Danas smo, sa malim zakašnjenjem, Muti Hodžiću čestitali 87. rođendan.

Muhamed Dergić, nakon teške operacije kičme, danas došao na četvrtak. Kaže da je dobro i da treba još vremena da se potpuno oporavi.

Lijep osjećaj kad ti raja prilazi, pita kako si i poželi brz oporavak.

Takođe Ahmet Filović već duže vrijeme bolestan, danas na ovoj hladnoći došao je na četvrtak. Na licu i u očima se vidi da je  puno je bolje u poređenju sa prošlom godinom. Danas je nasmijan i pun optimizma.

To je to za ovaj cetvrtak, a do sljedeceg, pozdrav iz sveee snage!

Nijaz - Caja Huremovic

Još samo ovo: Sto smo zivlji imat cemo vise problema. Nemati problema je opasno.

 

Doticni Ramo Besic je reko istinu. Barem ja uvijek zeljno ocekujem cetvrtak, bas iz ovog razloga. Da bi vidio ove lijepe slike iz naseg prekrasnog Kozarca, i da procitam koji haber. Moze to biti i sitnica, mozda slika ukalamljene vocke, da meni vec bude toplo oko srca. Hvala puno za ovaj trud, na slikama i haberu i samo dalje tako.

Četvrtak