Izdvajamo

 

Hefta sa jako puno dešavanja teško ih sve popisati, a posjetiti i zabilježiti kao pojedinac, bilo je nemoguće. Neka sam već objavio. U nastavku jako puno slika i na kraju video.

Već dugo najavljivana štraparijade u Kozarcu, biće održana u subotu 5.augusta.

Organizatori Bijeli Huremović i Derviš-Dedo Menković su zadovoljni dosadašnjim pripremama i vjeduju da će ovo biti jedna od najjačih štraparijada. Sve je spremno, još par sitnica treba da odrade i štraparijada može da počne. Očekuje se veliki broj posjetitelja, do 4000 posjetitelja (gledalaca).

Već više mjeseci traje akcija prikupljanje sredstava za izgradnju musale u džematu Gornji Jakupovići. Prošle sedmice počeli su radovi na izgradnji musale.

Na nagovor jednog džematlije iz Amerike ja sam napravio par slika od početka radova. Izvođać radova je Amir Jakupović.

Par onako slučajnih slika.

Danas na četvrtka puno raje i kako god da je, ova dva sata svi su sretni i zadovoljni. Jako puno susreta sa rajom koji žive negdje u drugim državama. Gledam susrete prijatelja, komšija, rođaka... Ovdje se sreću i preoznaju raja iz Kevljana i raja iz Grozdanića, takođe raja iz Muranovića i iz Gornjih Jakupovića, iz Trnopolja i Bešića........ Zajedničke slike, upoznavanja, a i koji se poznaju prisjećaju se nekih drugih vremena, prijatelja porodica. Najčešća pitanja, koliko djece imaš, koliko unučadi, upoznavanje sa djecom unučadi. Mladi pokušavaju da se uklope u sredinu, pitaju, znatiželjni su, dobro govore maternji jezik. Par slučajeva sam sreo, da osoba od oko 50 godina mješa maternji i jezik  države u kojoj živi, a unuče se smije. Jednu djevojku srećem i primjećujem da govori maternji, a ona se smješi i kaže da govori četiri jezika, a ponosna je na svoj jezik, pa dodaje "Dobro je znati što više jezika, pa i maternji".

Danas je Nihad podjelio tri maslenice.

 

 

To je to za ovaj cetvrtak, a do sljedeceg, pozdrav iz sveee snage!

Nijaz - Caja Huremovic

Još samo ovo: Držite glavu visoko, no pazite da vam nos bude na prijateljskoj razini.
Max L. Forman

 

 

Mislim na moju djecu, mislim na djecu cijelog svijeta. Oni su nevini. Ne bi ih trebalo hraniti mržnjom pa da sutra postanu gori od onih koji su nam napravili toliko zla.

Ipak...Ipak treba im reci da bar znaju. Ne moraju niti da mrze niti da praštaju.

Oni to ne mogu za nas uciniti ali moraju znati da im se isto to može desiti.