Izdvajamo

Ova hefta nažalost nije bila obilježena sa puno lijepih dešavanja, tri saobraćajne nezgode  sa smrtnim ishodom. Tužno.  Ove nesreće su zasjenile sve ono što je lijepo i što nas čini sretnim u ovim našim krajevima. Ipak ostajemo pozitivni.

Sezona kestenja je na izmaku, a krompir, bijele masirače, kupus, razne salate, turšija, razni džemovi,  špice i sve ono što krasi kasnu jesen i zimu, je počelo.

Prošli vikend vjenčali su se Sanja i Borivoj Nikolić. Braćnom paru Nikolić želimo sve najbolje.

Još nije kasno da se snabdijete za drva. Fotografisao na Poljani.

Akcija „Budi čuvar planete“, koju je pokrenula ekološka i planinarska sekcija OŠ "Kozarac" traje i svaki dan sve više i bolje . Fotka iz Kamičana.
Cilj ove akcije je da smanjimo otpad, uljepšamo svoju okolinu, doprinesemo manjem zagađivanju prirode, razvijemo svijest o potrebi očuvanja prirode, pokažemo spremnost za poduzimanje mjera radi održavanja prirodnih resursa kao što su drva, nafta, aluminij i drugo, te uticaja na zdravlje i kvalitet života. Kada otpad recikliramo, manje šaljemo na deponije i ne zagađujemo okolinu.

Moje zujanje i fotografisanje nastavljam ovaj put i za ovaj četvrtak kroz Kalatu. Prolazim kroz Omladinsku i red je bar jedna fotka iz ove ulice.

Adil Halak legendarni kinooperater u kozaračkom kinu.

Prolazim kraj Hadži Sulejmanove kuće i pitam se kako li je on sada. Ljetos je bio dosta slab.

Ovdje sam dosta poranio i nisam se usudio biti glasan, predpostavljam da neki još spavaju ili piju jutarnju kahvu.

Eniz i njegova supruga uranili, zauzeti oko blaga u štali.

Danas na četvrtku malo raje, kiša, dosta hladno, a i period je kad mnogi pakuju kofere, a neki su već spakovali i otišli u tuđinu. Narednih par mjeseci biće kritika i komentara zašto uvijek ista raja na četvrtku. Narednih par mjeseci je vrijeme kad nas je jako malo u našim krajevima.

Slijede fotografije koje sam danas pravio na četvrtku.

To je to za ovaj četvrtak a do sljedećeg, pozdrav iz sveee snage!

Nijaz - Caja Huremović

Još samo ovo: Nema veće sreće za jedno mjesto nego kad u njemu živi veći broj obrazovanih ljudi, složnih u onome što je dobro i pravo

Mislim na moju djecu, mislim na djecu cijelog svijeta. Oni su nevini. Ne bi ih trebalo hraniti mržnjom pa da sutra postanu gori od onih koji su nam napravili toliko zla.

Ipak...Ipak treba im reci da bar znaju. Ne moraju niti da mrze niti da praštaju.

Oni to ne mogu za nas uciniti ali moraju znati da im se isto to može desiti.