Izdvajamo

 

Sedmica sa jako puno dešavanja. Pokušao sam većinu zabilježiti, nisam uspio. Bilježio sam sve šta sam vidio, čuo, saznao....

Sve sam već objavio i za današnji četvrtak idu samo slike od danas i par slika koje sam pravio u toku sedmice, a nisam objavljivao.

Danas sam dobio dvije slike od čitalaca. Slike su pravite u Spomen obilježju Kozarac. Pišu mi da ovaj čovjek, na slikama, ide pješice iz Minhena za Atenu. Ovdje se moli za naše šehide na svoj način
On je neki sveštenik u Minhenu i Steve se zove, a porijeklom iz Amerike, a živi u Minhenu.

Par slučajnih susreta

Danas na četvrtku puno raje, a kad je puno raje ide i puno slika. Lijepa atmosfera, svi nasmijani, sretni, bar ova dva sata dok su na četvrtku, a poslije svak se vraća svakodnevnim obavezama.

Danas uz maslenicu, Nihad je dijelio bananice i sokove. Maslenica uvijek privlači raju, a Jolda je tu da, na svoj način, nasmije raju. Raja ga voli, mnogi prilaze da ga vide, upoznaju, uslikaju se sa njim, a i da čuju neki od njegovih viceva.

Atmosferu je uljepšao i Eso iz Gradačca sa jednom sevdalinkom.

U nastavku slike koje sam danas pravio, mnogo ih je. Nadam se da ćete uspjeti sve pregledati.

To je to za ovaj cetvrtak, a do sljedeceg, pozdrav iz sveee snage!

Nijaz - Caja Huremovic

Još samo ovo: Ima gluposti lijepo nakićenih, kao i ludaka lijepo odjevenih.

Nikola Šamfor

 

Al' mi moja mati nikad ne znade objasniti zašto ja sad nemam sadašnjosti a o buducnosti da i ne pricam. O prošlosti citam, ali je malo kasno, a da sam znao, da smo svi znali, da nam je receno, sad bi bezbeli kahvendisali kod Šide ili kod Saje cifuta il' pred Indeksom, Oazom ili u Trinestici, ko što su radili oni naši jarani, kojih više nema, prije dvadesetak godina. (Novembar 2011.)