Izdvajamo

U Prijedoru se danas nastavlja dezinfekcija svih javnih ustanova u kojima se odvija proces rada, a u večernjim časovima će biti obavljena dezinfekcija saobraćajnica, a naredne sedmice i prostora u zajednicama etažanih vlasnika, najavio je šef radne grupe za dezinfekciju Zlatko Ritan.

“Imamo informaciju sa terena da zajednice etažnih vlasnika nemaju kapaciteta da u punoj mjeri obavljaju dezinfekciju, tako da mi planiramo odraditi dezinfekciju svih javnih površina unutar stambenih zgrada”, rekao je Ritan novinarima u Prijedoru.

On je pozvao predsjednike zajednica etažnih vlasnika da se prijave na broj telefona 052/245-180, a potom će se pravititi raspored po naseljima i dijelovima grada.

“Cilj nam je da pređemo cijeli grad, samo sve zavisi i od vremenskih prilika”, dodao je Ritan.

On je pozvao sugrađane da ostanu u svojim kućama, da tako zaštite sebe i druge, a najvažnije je da omoguće da zdravstveni radnici i volonteri rade svoj sa što manje pritiska i opterećenja kako bi grad imao što manje posljedica epidemije.

SRNA


Al' mi moja mati nikad ne znade objasniti zašto ja sad nemam sadašnjosti a o buducnosti da i ne pricam. O prošlosti citam, ali je malo kasno, a da sam znao, da smo svi znali, da nam je receno, sad bi bezbeli kahvendisali kod Šide ili kod Saje cifuta il' pred Indeksom, Oazom ili u Trinestici, ko što su radili oni naši jarani, kojih više nema, prije dvadesetak godina. (Novembar 2011.)