Izdvajamo

Sta reci za ovaj cetvrtak osim da je hefta bila suha ali ne tako hladna. Prilika da se izadje u prirodu, da se obidje familija, komsije i prijatelji. Sad se ima najvise vremena za to.Neki politicari su se najzad probudili iz svog trogodisnjeg sna a neki, cini mi se, jos spavaju a izbori su ove godine.

Ja kao i uvijek lutam nasim selima i sokacima malo fotografisem malo razgovaram sa nasom rajom. Neki zele da se fotografisu a neki mole da ih nefotografisem. Ima raje koji kazu iskreno razlog zasto ne zele da ih fotografisem a neki su prilicno arogantni.

Prva fotka a u sredini je Esad Softic kod nas poznatiji kao SESTIC. Ovo sam namjerno napisao jer mnogi me, kada pricamo o proslosti, upitaju za Sestu. Mnogi se pitaju hoce li ga prepoznati. Sestic je ostao isti, jaran.

 

Ovaj cetvrtak sam odlucio da postavim fotografije koje sam radio sa Mujkanovica dzamije. Za one koji neznaju gdje je ova dzamija, nalazi se u Kozarusi. Dzevad Mujkanovic mi je pravio drustvo dok sam radio ove fotografije.

Prosli put sam objavio par fotki od Huse Hodzica a neke sam propustio da objavim. Danas jos par fotki od Huse. Kod njega se ima sta fotografisati. Ova kola je sam napravio i kaze da su dobra za svatove i mladence.

Ima Huse i jedan golubarnik sa puno golubova. Interesantan hoby.

Braca Softic

Ovo vrijeme je dobra prilika da se izadje u prirodu. Ja sam bio na Kozarackom kamenu.

Kad je magla u Kozarcu i Prijedoru, ovako to izgleda sa Kozarackog kamena. Kad sam ovo vidio, sjetio sam se one sale na racun nas koji zivimo u brdu." Kozarcani skacu u maglu misle da je more".

Cesto mi neko kaze da odem u neki zaseok da tamo napravim par fotografija i ja se potrudim da to uradim ali rijetko fotografisem moj zaseok. Ovaj put fotografije iz mog zaseoka. Mnogi i neznaju za ovaj zaseok, Alici.

Par fotografija sa cetvrtaka. Ovo je Nifa Oruc. prica mi Nifa da ima osmoro djece i da ih ima u Bosni a i van Bosne. Kaze ostarilo se ali se nezali, dobro je dok se moze sici na plac (pijacu).

To je to za ovaj cetvrtak a do sljedeceg, pozdrav iz sveee snage

Nijaz - Caja

Jos samo ovo:

Mesa Selimovic

 

TRI VELIKE STRASTI

...postoje tri velike strasti, alkohol, kocka i vlast. Od prve dvije ljudi se nekako mogu izlijeciti, od trece nikako. Vlast je najveci porok. Zbog nje se gine, zbog nje se gubi ljudski lik. Neodoljiva je, kao carobni kamen, jer pribavlja moc. Ona je duh iz Aladinove lampe, koji sluzi svakoj budali koja ga drzi. Odvojeni ne predstavljaju nista; zajedno, kob su ovog svijeta. Postene i mudre vlasti nema, jer je zelja za moc bezgranicna. Covjeka na vlasti podsticu kukavice, bodre laskavci, podrzavaju lupezi, i njegova predstava o sebi uvijek je ljepsa nego istina...

 

 

Budite ponosni na naše kozaračke borce, oficire i generale armije Republike Bosne i Hercegovine. Budite ponosni na naše očeve i majke, braću i sestre, jer oni živješe i umiraše časno. Budite ponosni jer pripadate narodu koji tlačen, proganjan i na pravdi Boga ubijan, a koji druge nije tlačio, proganjao i na pravdi Boga ubijao! Spram dušmanima budite ponosni i prkosni, a spram svojom braćom i prijateljima ponizni i milostivi! Neka nas sviju Uzvišeni Allah na tom putu pomogne!

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.