Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske stanice Novi Grad u saradnji sa policijskim službenicima Policijske stanice Cazin MUP-a USK dana 08.12.2023. godine izvršili su kriminalističku obradu lica DŽ.K. iz Bužima i R.B.S. iz Cazina zbog postojanja osnova sumnje da su u mjestu Hozići opština Novi Grad počinili krivično djelo „Teška krađa“ na štetu dva lica iz Novog Grada.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da su osumnjičena lica u oktobru mjesecu ove godine, u dva navrata, iz objekta kuće u Hozićima otuđili dva akumulatora, aparat za varenje, motornu pilu, elektro mašine, alat i četiri aluminijumske feluge sa pneumaticima koje su prethodno demontirali sa vozila koje se nalazilo parkirano u garaži stambenog objekta.

Dio otuđenih predmeta je pronađen i oduzet od osumnjičenih lica i isti će biti vraćeni vlasnicima.

Utvrđeno je da su u izvršenju krivičnog djela učestvovala i lica A.V. i S.V. iz Cazina, kao i jedno maloljetno lice. Navedena lica trenutno nisu dostupna policijskim službenicima i njihova kriminalistička obrada biće izvršena naknadno, dok će se protiv maloljetnog lica preduzeti mjere i radnje u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku.

U toku je rad na kompletiranju predmeta nakon čega će se Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv svih pet lica dostaviti izvještaj za počinjeno krivično djelo „Teška krađa“.

PU Prijedor

Mislim na moju djecu, mislim na djecu cijelog svijeta. Oni su nevini. Ne bi ih trebalo hraniti mržnjom pa da sutra postanu gori od onih koji su nam napravili toliko zla.

Ipak...Ipak treba im reci da bar znaju. Ne moraju niti da mrze niti da praštaju.

Oni to ne mogu za nas uciniti ali moraju znati da im se isto to može desiti.