Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor dana 06.12.2023. godine lišili su slobode lice D.K. iz Prijedora zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo „Ucjena“.

Naime, Policijskoj upravi Prijedor obratio se oštećeni iz Novog Grada i prijavio da je ucijenjen od strane nepoznatog lica koje mu putem fejbuk naloga prijeti da će na društvenim mrežama objaviti njegove fotografije kompromitujućeg sadržaja ukoliko ne isplati novac u iznosu od 500 eura.

Nakon što je oštećeni predao osumnjičenoj novac u iznosu od 250 eura ista je lišena slobode, a kriminalističkom obradom utvrđeno je da je počinila krivično djelo.

Predmetni novac je pronađen i oduzet od osumnjičene.

O svemu je obavješten tužilac Okružnog javnog tužilašva Prijedor kojem će nakon komletiranja predmeta protiv D.K. biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Ucjena“.

PU Prijedor

Emil Velić podsjeća da je upravo u Kozarcu obnovljena i svečano otvorena prva džamija u RS-u, zbog čega je dobila naziv "Prva džamija nade", jer su je prije 17 godina otvorili predstavnici Međureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine i tadašnji visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini. "I ovdje je zanimljivost da je sve urađeno sredstvima građana, a jedna od najstarijih mještanki, Fatima Hadžić, dala je svoju životnu ušteđevinu, čime je zapravo i počela obnova ove 'prve džamije', sada već davne 1999. godine", prisjeća se Sakib Džaferović.