Izdvajamo

U naselju Čirkin Polje

Prijedorski vatrogasci danas su lokalizirali požar koji je tokom vožnje ulicom Omladinski put, u naselju Čirkin Polje kod Prijedora,  izbio na motoru Audija 80, vlasništvu A.E.,  i zahvatio prednji dio,  iz Prijedora.



-Dojava o požaru dobili smo oko 17.50 sati. Požar je brzo lokaliziran, a vatrogasci su zavrnuli i plinsku bocu u vozilu koje ima pogon benzin-plin. U požaru nije bilo povrijeđenih, a u ovom trenutku nezahvalno je procjenjivati i nastalu materijalnu štetu. To će naknadno uraditi vlasnik- rekli su nam u TVJ Prijedor.

Prema prvim i nezvaničnim informacijama Audi su najvjerovatnije zapalile neisprave elektroinstalcije. Od početka  godine ovo je  treće vozilo koje se tokom vožnje zapalilo na području Prijedora.

Autor: M.Z. /Avaz

Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ