Izdvajamo

Sud Bosne i Hercegovine je dana, 10. januara 2017. godine potvrdio optužnicu koja optužene Taranjac Slobodana, Glušac Miodraga, Babić Ranka, Došenović Ranka, Praštalo Marinka, Zekanović Radeta, Panić Zdravka, Vukić Trivu i Vukić Milana tereti da su počinili krivično djelo zločini protiv čovječnosti.

Optužnica tereti optužene da su u periodu od 27. do 30. jula 1992. godine ili približno tog datuma, u okviru širokog i sistematičnog napada vojske i policije Srpske Republike Bosne i Hercegovine, a potom Republike Srpske, usmjerenog protiv bošnjačkog i hrvatskog stanovništva opštine Prijedor, znajući za taj napad i da njihove radnje čine dio tog napada, optuženi Slobodan Taranjac, u svojstvu predsjednika Kriznog štaba Ljubija i čelnika civilne vlasti, Miodrag Glušac, u svojstvu zamjenika komandanta 6. Ljubijskog bataljona 43. Brigade Vojske Republike Srpske, Ranko Došenović, u svojstvu pomoćnika komandanta za bezbjednost VI Ljubijskog bataljona 43. Brigade Vojske Republike Srpske, a ostali kao pripadnici čete Miska glava, odnosno vojne i civilne policije, svjesno i značajno doprinijeli udruženom zločinačkom poduhvatu sa namjerom izvršenja zajedničkog cilja progona osoba bošnjačke i hrvatske nacionalnosti sa teritorije opštine Prijedor.

Sud BiH

Mislim na moju djecu, mislim na djecu cijelog svijeta. Oni su nevini. Ne bi ih trebalo hraniti mržnjom pa da sutra postanu gori od onih koji su nam napravili toliko zla.

Ipak...Ipak treba im reci da bar znaju. Ne moraju niti da mrze niti da praštaju.

Oni to ne mogu za nas uciniti ali moraju znati da im se isto to može desiti.