Izdvajamo

 

U subotu, 17.09.2022. godine, Mreža mladih MIZ Kozarac je boravila u posjeti Muslimanskom kulturnom centru u Ljubljani i Mreži mladih MKC Ljubljana.
Po našem dolasku, dočekuje nas vrijedni domaćin Rijad ef. Subašić koji nas upoznaje sa Muslimanskim kulturnim centrom predstavljajući nam sadržaje koje on posjeduje.
Nakon toga smo u restoranu počašćeni za ručkom kojim nas je počastio naš džematlija i Kozarčanin Mirsad Bešić, kojem se ovom prilikom najiskrenije zahvaljujemo i molimo Uzvišenog da ga nagradi i pomogne u njegovom životu i radu.

U obilazak grada odlazimo nakon obavljenog podnevskog namaza u pratnji članova Mreže mladih MKC Ljubljana, koji nas upoznavaju sa najvažnijim znamenitostima grada.
Usput navraćamo u veliki trgovački centar BTC gdje je omladina imala slobodno vrijeme i priliku da obiđe trgovačke centre te da se odmori uz kahvu i kolače.
U večernjim satima smo imali zajedničko druženje između članova Mreže mladih MIZ Kozarac i MKC Ljubljana.
Na samom početku su se obratili Senad ef. Karišik, glavni imam koji je poselamio prisutne i govorio o važnosti međusobnog upoznavanja i truda na putu činjenja dobra.

Ajdin ef. Hrnić, koordinator Mreže mladih MIZ Kozarac se zahvalio omladini na zaista prelijepom dočeku na čelu sa njihovim koordinatorima i imamima, a potom su razmjenjeni prigodni pokloni
između obje Mreže mladih.
Druženje je proteklo u ugodnom razgovoru i učenju ilahija i kasida od strane članova Mreže mladih.
Zahvaljujemo se našim domaćinima na prelijepom druženju i dočeku uz želju da ovo bude samo početak zajedničkih projekata koje će se realizirati u budućnosti.

Izvor: FB Mreža mladih

 

"Vidiš ovu moju podignutu ruku, koja kao kameni cvijet osta, da svjedoči zločin vaš...
Vidiš ovaj cvijet sa latica pet, to je dokaz protiv vas, koje je vrijeme sačuvalo...
Vidiš li i čuješ vapaj moj, preklinjanje moje da me u životu ostavite...

Ova ruka moja osta podignuta, da te sjeća, i da pamtiš, da ti strah od Božije kazne ispunjava i noći i dane...

Predajem te Bogu Svemogućem ubico tijela i duha moga, neka ti Bog sudi, a ja ti oprostiti neću...."

Taif Rose 2013

Opširnije...