Izdvajamo

 

Policijska uprava Prijedor u periodu od 22. do 24. juna realizovala je regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu motocikla, lakih motocikla, mopeda i bicikla.

Tokom akcije kontrolisano je ukupno 249 vozača motocikla, lakih motocikla, mopeda i bicikla. Zbog počinjenih 96 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja koji su bili akcenat akcije sankcionisan je 91 učesnik u saobraćaju.

Najveći broj prekršaja odnosi se na nenošenje zaštitne kacige, ukupno 64. Pet vozača sankcionisano je zbog upravljanja motociklom i lakim motociklom bez položene kategorije „A“ i podkategorije „A1“, pet vozača zbog upravljanja neregistrovanim motociklom ili mopedom i tri vozača zbog upravljanja motociklom/mopedom pod dejstvom alkohola.

U navedenom periodu pojačane kontrole policijski službenici Policijske uprave Prijedor evidentirali su i 45 prekršaja koji nisu bili akcenat akcije.

Imajući u vidu predstojeći period turističke sezone kada se očekuje povećan broj vozila na javnim putevima, Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, a posebno na vozače motocikala, lakih motocikla i mopeda da prilikom učestvovanja u saobraćaju koriste zaštitnu opremu.

"U svojoj sam sobi našao odgovor na pitanje: koji je ključ uspjeha? Plafon mi kaže da je ambicija visoka, prozor mi reče pogledaj svijet, sat reče da je vrijeme zlato, ogledalo mi reče: ne sudi nikoga po vanjštini, vrata mi rekoše: gurni jako da bi dostigao svoj cilj, i na kraju, pod mi reče: ostani skroman, ti si samo stvorenje."

Meša Selimović