Izdvajamo

 

Ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima sela Verići, Bistrica i Gornja Omarska koji traže izmještanje trase auto-puta Banjaluka-Prijedor.

Predstavnici grupe nezadovoljnih mještana ponovo su izrazili nezadovoljstvo u vezi sa utvrđenom i usvojenom trasom auto-puta, navodeći da neće odustati od zahtjeva za izmještanje trase.

Čubrilović im je pojasnio proceduru za izradu prostorno-planske i projektno-tehničke dokumentacije, ističući da Ministarstvo saobraćaja i veza RS isključivo provodi zvanične akte koji su prošli neophodne procedure nadležnih institucija, te Plan parcelacije koji je usvojen u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Ponovio je da postoji spremnost za pomoć i rješenje problema u okviru ingerencija, ali da Ministarstvo saobraćaja i veza RS nije nadležno za rješavanje imovinskih odnosa, utvrđivanje i izmjenu trase auto-puta.

Nezavisne

Zato necu da cutim, nego necu prestajati pricati, pricat cu o prošlosti, pricati o istini, a ti sine moj i djeco naša, slušajte i pamtite, pamtite i zapamtite, zapamtite i ne zaboravite, jer ko nema prošlosti nema ni buducnosti.