Izdvajamo

Hor džemata Hajr pod nazivom 'Hajr' nalazi se u gradu Enschede (Nizozemska). I u ovom džematu, kao i širom svijeta, aktivni su i naši kozarčani.

Ovih dana je završen jedan projekt ovog džemata, koje je Hor Hajr zajedno sa grupom Rejjan realizovao. Marljivo su radili mjesecima a za Kozarac.eu se baška slikali, naši kozarčani.

Na slici sa lijeva na desno: Elma Bešić, Adnan Huremović, Sadika Trnjanin-Fetibegović i Almira Mašić-Nasić (Prijedor-Gradačac)

Ideja o nastanku ovog projekta nastala je spontano u aprilu ove godine, kada je u džematu Hajr gostovala grupa Rejjan iz Bosne. Ponudili su i izrazili želju da zajedno odrade jednu ilahiju. Ubrzo nakon toga krenulo se s intezivnim radom kako naših članica hora, tako i vođe grupe Rejjan, Rijada Imamovića. U septembru je odrađeno tonsko i video snimanje spota u Bosni a sedmicu nakon tog i u Nizozemskoj. Promocija ovog svega napravljena je u petak veće u džematu Hajr, prisutni gosti izrazili su iskrene čestitke, pohvale i zadovoljstvo našim članicama. Od srca im čestitamo na još jednom uspjehu i molimo Allaha dž.š. da ih nagradi za uloženi rad i trud, kako na ovome projektu tako i na njihovom radu u džematskim aktivnostima.

Pogledajte i rezultat:

 

29. februara i 1. marta 1992. godine je održan referendum o nezavisnosti Republike Bosne i Hercegovine, na koji je izašlo oko 64% građana RBiH s pravom glasa i njih 99% je glasalo ZA nezavisnu i suverenu BiH, državu ravnopravnih građana i naroda.