Izdvajamo

Dana 03.03.2012 godine u prostorijama Srcem do Mira, Kozarac, održace se sastanak sa političkim strankam koje djeluju na prostoru općine Prijedor zajedno sa Kordinaciom udruženja nastalih iz odbrambenog- oslobodlilačkog rata .

Koordinacije borački udruzenja predstavljaće :

RVI Prijedor: Dzevad Smajić

Pordice šehida i poginulih boraca : Tidza Dzamastagić

Udruzenje Boraca Krajine: Bešič Neđad,Jusović Nihad, Orhan Čaušević i Memić Zijad.

Pozvani na sastanak su :

Općinska organizacija SDP Prijedor i njihovo uze rukovodstvo sa odbornicima od 10,00 -11 00 sati

Općinska organizacija SDA Prijedor i njihovo uze rukovodstvo sa odbornicima od 11,00-12 00 sati

Općinska organizacija BPS Prijedor i njihovo uze rukovdstvo                      12,00-13 00 sati

Općinska organizacija SBiH Prijedor i njihovo uze rukovodstvo sa odobronicima  13,00-14 00 sati


Nase namjere su iskrene i čiste prema svakom, kako pojedincu tako i političkoj opciji kojoj pripada bez ikavih predrasuda, pretenzija prema bilo kom  i unaprijed smisljenih scenarijia.

Nadamo se i iskreno mislimo da nam je na nasem kraju potrebno jedinstvo i sloga te jacanje nasi ljudskih moralnih,ekonomskih i kulturnih  kapaciteta.

Na ovaj korak smo se odlučili iz jedinog razloga a to je da borba i ogorman broj mrtvih nasih suboraca  nebude uzaludan.

Mi smo stali uz drzavu Bosnu i Hercegovinu  kada je bilo potrebno te smatramo da od tog kursa necemo odustati,a  isto tako zelimo da oni koji su izabrani u ime naroda, preduzmu isto tako jedan dio odgovrnosti prema ljudima i drzavi koju predstavlju .

Imajući u vidu da će te se odazvati na ovaj sastanak srdačno vas selamimo i pozdravljamo !!!

S poštovanjem,                

Predsjednik Udruženja Boraca Krajine

1992-95

Bešić Neđad

 

"Mi smi pripadnici Srpskog naroda i osuđujemo kompletno etničko čišćenje i zločine koje su počinili zločinci iz našeg naroda. Mi se zalažemo za zajednički život i Bosnu i Hercegovinu i želim da naša djeca žive zajedni sa svim našim narodima u BiH. Ja sam Klaudija Pecalj i rodom sam iz Zenice, a moj muž je Milan Pecalj. Husein Ališić je napisao knjigu na engleskom jeziku i u toj knjizi piše o mom mužu. Za vrijeme rata, Husein je živio u Banja Luci i moj muž je sve naše dokumente dao njemu da bi on izašao sa svojom porodicom vani. Milan je čuvao Huseinovog brata koji je bio pretučen i nije se bojao da pomogne prijatelju Bošnjaku.
Ja sam rođena u Zenici među Hrvatskim i Bošnjačkim narodom i žao mi je za sve što se desilo u ratu, jer ja želim da živimo sa svim narodima u Bosni i Hercegovini". Kazali su nam Klaudija i Milan Pecalj, pripadnici Srpskog naroda iz Donjih Garevaca.

26.05.2017. god.