Izdvajamo

Dragi moj dajdza, ili zio kako sam te zvala ja, proslo je vec deset godina od kad si odputovao a kao da je jucer bilo, od kad sam te vidjela zadnji put.
Kad pomislim na tebe, sjetim se odmah tvoga ljepog osmjeha, bijo si uvjek vesel, gostoljubiv, ljubazan sa svima i imao si veliku ljubav prema svojoj porodici.
Dragi moj zio, zao mi je sto nemogu vise da te vidim kad prodjem kroz park, ili kad setam gradom i slucajno te sretnem, rado smo dugo stajali i lijepo se ispricavali.
Sjecam se jos, prve rijec sto si me naucijo na italijanski kad smo dosli u Svicarsku, a to je bila "giacca" sto u prevodu znaci jakna. Kada obucem jaknu, uvijek me podsjeti na taj dan, nasmijem se, sjetim se tebe i kazem sebi da niko nemoze zauvjek nestati iz naseg zivota, onoliko dugo, dok ga se sjecamo.

CIAO ZIO

Indira Bilal

 


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

“Želja nam je da se Bosna i Hercegovina razvija u miru. Mi ne želimo nikakve podjele, jer je ovo naša jedina domovina za koju su se borili naši najbolji sinovi, naša sabraća i mi ćemo morati stati jednog dana pred njih i morat ćemo im kazati šta smo uradili za našu domovinu, za koju su oni dali svoje živote”, izjavio je danas u Prijedoru ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Salko Bukvarević na Svečanoj akademiji održanoj povodom 25. novembra (2016. god.), Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).