Izdvajamo

U kući Samke i Nijaza Huremovića, mještana Kozarca kod Prijedora, na prvi dan Bajrama kuća je bila puna omladine. Po tradiciji su im prvi Bajram čestitale njihove najmlađe komšije.

-Tako je posljednjih 14 godina. Bude puna kuća omladine. To je poseban osjećaj i sreća kad ti na Bajram prvi u kuću dolaze mladi- kaže Nijaz. Dodaje da je svoje drage goste počastio onako kako to dolikuje ovom velikom prazniku.

- Samka ih časti baklavom, kolačima, ja sokovima od voća iz mog voćnjaka. Darujem ih i novčano, dam svakom po deset maraka. Družimo se, vrijeme brzo prođe u podsjećanju na neke ranije Bajrame- kaže Nijaz i dodaje da nakon druženja s mladim Bajram slavi u porodičnom krugu.

Avaz


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

Čitanje knjiga oplemenjuje razum, donosi mnoge pouke i vrijedne savjete i čovjeka osvjetljava mudrošću. Čovjek koji mnogo čita knjige lijepo i elokventno govori, zna usrećiti druge, utješiti ih, dati valjan savjet. Druženje s takvim čovjekom bolje je od svakog sijela, ono je slasno za svaki um i dušu. Mudrost koju on prenosi poput je bilja koje svoj plod daje uvijek.