Izdvajamo

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti BiH Fahrudin Radončić donio je odluku da 10 pomoćnika ministra, šefovi kabineta ministra i zamjenika ministra i sedam vozača više nemaju pravo koristiti službena vozila poslije radnog vremena, što je do sada bio slučaj.

On je prošle sedmice donio ovu odluku, kako bi se smanjili nepotrebni troškovi, te zbog veće odgovornosti prema novcu  građana BiH, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

"Sva vozila su već izuzeta, nalaze se na adekvatnom parkingu i biće stavljena na raspolaganje agencijama za provođenje zakona BiH. Time će dodatno biti povećana njihova operativna efikasnost, a Ministarstvo će izbjeći velike troškove na bazi utrošenog goriva, održavanja, popravke, osiguranja, kupovine guma i slično za tako veliki broj vozila koja su se neograničeno koristila“, ističe se u saopštenju.

Iz Ministarstva navode da je Radončić pokazao apsolutnu štedljivost - iako ima pravo na pet savjetnika, primio je samo jednog, službeno vozilo Ministarstva ne koristi u lične ili stranačke svrhe, službeni mobilni telefon takođe ima samo minimalni pretplatnički trošak, ne uzima dnevnice za putovanje u BiH i inostranstvu, a svoju platu daje sindikatima policije.

Nezavisne

Ziv I zdrav bio veliki humani covjece, znaj da nisi sam,kud god ti I tvoja kamera za, tobom cijela vojska gledalaca,mi koji smo daleko,uz tvoju pomoc smo tu sa vama,hvala,hvala za ovo divno snimanje u detalje,dogadzanja ovog ljeta,bilo je I tuzno I veselo,veliki selam iz Chicaga!

Ismeta Terzic Dzihic