Izdvajamo

 

Skijalište na Kozari od ove sezone biće bogatije za nove sadržaje na stazi za djecu i početnike zahvaljujući zajedničkom ulaganju kompanije “Arselor Mital” iz Prijedora i Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, najavljeno je iz prijedorskog Planinarsko-skijaškog društva “LJubijski rudar”.
Milan Jelača, član ovog udruženja građana, koje upravlja skijalištem na Kozari, rekao je da su znatne izmjene napravljene na dječijoj i stazi za početnike koja je proširena, ublažena u jednom dijelu i opremljena ski-trakom.

On je naveo da je u toku postavljanje ski-trake od 50 metara kapaciteta 1.300 skijaša na čas, te da će, dok se stvore vremenski uslovi, osnježiti stazu.

“Mogu je koristiti djeca od tri godine pa naviše, ali i odrasli skijaši početnici. To znači da je kraj penjanju pješke pod punom opremom i to je nešto na šta su nam kao na prijeku potrebu i ranije ukazivali skijaši i oni koji to žele biti. Obnovili smo i ski-rental sa 50 kompleta opreme, uključujući i veličine za najmlađe”, izjavio je Jelača Srni.

Namjera je da se organizuje ski-vrtić, da se ogradi prostor koji bi bio namijenjen za najmlađe skijaše, da se postave rekviziti koji bi ambijent učinili živopisinim, pa time i zanimljivijim za djecu predškolskog uzrasta i da svakodnevno budu dostupne ski-škole kako bi što više bili omasovljeni i ovaj sport i boravak na planini, ne samo preko raspusta i za vikend, nego i radnim danima.

“Ono što takođe treba njegovati jeste organizovano skijanje za najmlađe koje rade mnoge škole sporta, a u razvijenijim društvima to čine i same škole i vrtići. To znači da roditelj bez brige povjerava svoje dijete, uzrasta od tri godine naviše, profesionalcima u sportu gdje djeca tokom dana imaju organizovan prevoz, hranu, piće, instruktora i školu skijanja, a nazad dobijaju male formirane skijaše”, istakao je Jelača.

Iz Planinarsko-skijaškog društva “LJubijski rudar” pozivaju sve javne institucije i privatni sektor da na osnovi onoga što je ovo udruženje građana do sada sa partnerima obezbijedilo na Kozari učestvuju u daljem razvijanju tog kapaciteta bilo reklamiranjem bilo nabavkama, sada s naglaskom na djecu i mlade, da bi zajedničkim snagama sve usluge mogle da budu jeftinije i prilagodljivije građanima.

agencije

Svaki cetvrtak očekujem sa radošću, a tebi možemo zahvaliti na tome. Svaki put vidim nekog od familije, komsija i prijatelja. ... Hvala ti puno za četvrtak komšija.

Fatima Alić Hušić-još jednom HVALA.........
Četvrtak