Izdvajamo

Danas u čaršiji svi djele reklamne letke, dva dana prije izbora, svaka stranka i njeni kandidati guraju u ruke papir i ubjeđuju nas da su oni bolji od onih drugih. Učenici O.Š.Kozarac su dans pokušali da podjele svoje letke "Budi čuvar planete" ali su se razočarali u nas starije.

Kažu, većina neće ni da uzme ovaj letak ili da bar upita šta je to kakav je to letak. Danas mi bilo krivo zbog ove vrijedne djece, pa raja zašto smo tako grubi prema njima. Letke od bilo koje stranke uzimamo sa širokim osmjehom i pokušavamo samim osmjehom ubjediti nekog kako ćemo izaći na izbore i za njega ili nju glasati.

Zar je toliko teško uzeti ovaj letak i pročitati pa makar i ne pomogao ovoj djeci, našoj djeci.

Prošli vikend u Prijedoru su obilježeni "Dani meda". Bilo je mnogo izlagaća a tu su bili i naši kozarčani.

Omer Bešić i njegova supruga su imali svoj štand gdje su izlagali vlastite proizvode od pčelijeg meda.

Drugi štand je bio od Sulejmana Jakupovića i njegove supruge. Posjeta ovoj manifestaciji je bila kao i svake godine izuzetno posjećena.

Moj dobar drug Nasko iz Zecova, njega u zadnje vrijeme rijtko vidim. Ja sam ovo ljeto rijeđe u Prijedoru a mnogo više u kozaračkim sokacima.

Par fotki koja sam pravio ove hefte u vrijeme predizbornih kampanja.

Nisu svi išli da slušaju obećanja koja su kandidati obećavali.

Kažu treba se od nečega i živjeti, od obećanja slaba pomoć.

Prošli vikend je postavljen nišan borcu Armije BiH Forić Mirzeti poznatoj po nadimku -Mama-. Mislim da sam nišan kaže sve, njeni saborci i familija je nisu zaboravili.

Svaki dan prolazim kroz Kamičane pa tako ponegdje stanem i napravim koju fotku.

Ovdje je prije rata bila pilana od Ahmeta Bešlagića (nadam se da nisam pogrešio ime) i evo šta je ostalo još od iste. Ovo mi dođe kao neki spomenik na Ahmeta i njegovu pilanu.

Jesenji radovi još traju

U utorak sam u udruženju logoraša sreo Ahmeta Kulašića. Priča mi Ahmet kako je došao iz Norveške i prije nešto više od dva mjeseca stupio u kontakt sa ljudima iz Instituta za traženje nestalih BiH-a u Bihaću. Došli su oni i Ahnet ih je odveo u Bešiće gdje im je pokazao tri grobnice. Kaže, locirali su mjesto i rekli da niko nesmije to da dira a oni će doći. Evo već više od dva mjeseca Ahmet čeka te ljude i pokušava preko udruženja logoraša Kozarac, da stupi u kontakt sa Institutom i kad mu se neko javi kaže nediraj mi ćemo doći čim dobijemo nalog. Počeo sam da sumnjam u ažurnost  Instituta za traženje nestalih BiH-a u Bihaću, kaže razočarani Ahmet jer on predpostavlja da su u tim grobnicama njegovi najbliži.

Ove hefte sam bio u Menkovićima, Kilićima i Zenkićima i napravio par fotografija.

Ovaj objekat je ostatak od prijeratne garaže poznatog i jednog od najboljih automehaničara, prije rata, na ovom području Fadil Ćolić. Fadil je bio specijalista za mercedese.

Mnogi od nas još neznaju gdje su Kilići ili Zenkići.

Ovaj put nisam išao na predizbornu kampanju već na gulaš koji su pravili Budo i Ajša i nisam se pokajao. Bilo je izuzetno dobro, možda zato što je najmanje bilo priče o politici.

Četvrtak počinjem sa ovim natpisom i nadam se da će vatrogasci ovaj mjesec biti bez posla.

Fotke koje sam danas napravio na četvrtaku

Ja sam odlučio, za koga cu glasati.

U svakom slučaju idemo na izbore

To je to za ovaj četvrtak a do sljedećeg, pozdrav iz sveee snage!

Nijaz - Caja

Još samo ovo:

“Lijepe riječi ne koštaju mnogo. A ipak postižu mnogo.”

Prof.dr. Lavić: RS jeste nastala na genocidu, sigurno nije nastala seobom “ptica selica”.