Izdvajamo

Cetvrtak.Kao i svakog cetvrtka odem u Kozarac gdje kao i obicno sretnem prijatelje,poznanike,a ponekad upoznam neko novo lice.Ramazan je neidem nigdje ni na kafu vec onako na ulici s nogu popricamo,a i saznamo ako ima nesto novo u okruzenju.

Pored odlazaka u Kozarac u selu su poceli i jesenji radovi, pa smo i tamo aktivni kao naprimjer vadjenje krompira, luka...Voce je pocelo da sazrijeva pa smo poceli i sa branjem sljiva a i jabuka.Jabuike kao i obicno najcesce koristimo za proizvodnju meda.Kada se med ukuhiva onda se obicno sve komsije skupljaju da pomognu pri branju,tucanju jabuka i cijedjenu soka koji se naravno poslije ukuhiva.Ako kazem da je to sto posto bio proizvod bez bilo kakvih konzervansa cak i bez secera za mlade ce to zvucati nevjerovatno,ali istina je.Naravno kad se ovakvi radovi rade onda smo svi veseli i puno se druzimo na ovaj nacin.Ovdje bude puno podmetanja u sali i puno smijeha,a i djeca se mogu opusteno igrati bez straha da ce odnekud bahnuti auto.

Kao i prosli cetvrtak odlucio sam da malo pisem o nasim komsijama o kojima se malo zna a zasluzuju da se mnogo vise zna za njih.Danas sam slucajno trazio majstora za kucu okreciti i nesto ograde ofarbati.Koga god sam upitao za dobrog molera,svi su mi rekli "Ako zelis da ti je kuca lijepo i uredno okrecita ili ograda ofarbana onda idi ko Sejfe Tadzica u Brdjane",Bas tako je i bilo .Nasao sam ga u Kozarcu u jednoj kuci gdje je puno zauzet poslom ali smo se lahko dogovorili za posao.Primjetio sam da je jako puno zaposlen ali se trudi da svakom izidje u susret i udovolji potrebama musterija.Ovako vrijedni i dobri majstori nikad nece biti bez posla jer ovaki se traze svugdje.I na kraju: Ako zelis da ti je kuca lijepo kvalitetno i uredno okrecita javi se nasem Sejfi Tadzicu i bit ces zadovoljan.

Kao i obicno prosao sam kroz nekoliko nasi zaseoka i slikao lijepe objekte

Kroz Jaskice je prosao asfalt,kako je ovo lijepo vidjeti.Pogotovo ako je neko prije par mjeseci ovuda prolazio vidjet ce kako je sad ljepse i sam zaseok nekako pitomiji i ljepsi.

 

 

 

 

Svaki cetvrtak očekujem sa radošću, a tebi možemo zahvaliti na tome. Svaki put vidim nekog od familije, komsija i prijatelja. ... Hvala ti puno za četvrtak komšija.

Fatima Alić Hušić-još jednom HVALA.........
Četvrtak