Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske stanice Kozarska Dubica dana 05.05.2024. godine oko 02,15 časova lišili su slobode lice A.G. iz Kozarske Dubice zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.

Lišenju slobode prethodila je prijava da jedno lice u ugostiteljskom objektu narušava javni red i mir. Intervencijom policijskih službenika osumnjičeni je odbio da postupi po naređenju i fizički napao policijske službenike, a prilikom lišenja slobode pružao je aktivan otpor.

Uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu osumnjičeni je predat u nadležnost tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

PU Prijedor

“Želja nam je da se Bosna i Hercegovina razvija u miru. Mi ne želimo nikakve podjele, jer je ovo naša jedina domovina za koju su se borili naši najbolji sinovi, naša sabraća i mi ćemo morati stati jednog dana pred njih i morat ćemo im kazati šta smo uradili za našu domovinu, za koju su oni dali svoje živote”, izjavio je danas u Prijedoru ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Salko Bukvarević na Svečanoj akademiji održanoj povodom 25. novembra (2016. god.), Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).