Izdvajamo

 

Na današnjoj konferenciji za novinare koja je održana u Policijskoj upravi Prijedor načelnik Policijske uprave Dragan Milojica, načelnik Sektora kriminalističke policije Goran Karan i načelnik Sektora policije Zoran Jež prezentovali su rezultate rada za mjesec februar tekuće godine.

Tokom februara mjeseca održano je povoljno stanje bezbjednosti. Načelnik Milojica je istakao da je evidentirano 75 krivičnih djela, od čega 16 po nepoznatom izvršiocu. Ukupna rasvjetljenost prijavljenih krivičnih djela iznosi 92%, dok rasvjetljenost krivičnih djela po nepoznatom počiniocu iznosi 64,7%.

Što se tiče imovinskih krivičnih djela evidentirano je 25 krivičnih djela, što je za 19,4% manje u odnosu na uporedni period (31).

Evidentirano je krivično djelo „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“. Izvršilac je lišen slobode i protiv istog je nadležnom tužilaštvu dostavljen izvještaj.

U nastavku akcije „Kalibar“ evidentirana su dva krivična djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ za koja su nadležnom tužilaštvu prijavljena dva lica.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Goran Karan je rekao da su iz oblasti privrednog kriminaliteta evidentirana 2 krivična djela, a iz oblasti zloupotrebe opojnih droga 3 krivična djela i 12 prekršaja.

Načelnik Zoran jež je rekao da je evidentirano 36 prekršaja javnog reda i mira i da narušavanja javnog reda i mira u većem obimu nije bilo.

U februaru mjesecu evidentirano je 68 saobraćajnih nezgoda, što je za 16 nezgoda ili 30,8% više u odnosu na uporedni period prošle godine. Evidentirane su dvije saobraćajne nezgode u kojima su smrtno stradala dva lica (vozač i suvozač).

Načelnik Jež je apelovao na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

PU Prijedor

Ne! Nećemo više biti kao bolesnici koji će u tišini i lažnoj finoći popustiti svima i dati Bogu dušu."

"Radikalan sam! Opasan sam!
- Radikalan sam protiv svih radikalnih planova za uništenje mog naroda, moje vjere i moje kulture.
- Opasan sam za sve zavjere i sve subjekte koji rade o glavi meni i mom narodu, mojoj vjeri i mojoj kulturi."

Muftija Muamer ef. Zukorlić