Izdvajamo

 

Policijska uprava Prijedor podsjeća građane da je od 01.11.2022. godine do 01.04.2023. godine, obavezno posjedovanje zimske opreme za sva motorna vozila, bez obzira na vremenske uslove.

U skladu sa Pravilnikom o saobraćaju u zimskim uslovima, pod zimskom opremom podrazumjeva se:

1. Pneumatici za zimsku upotrebu (MS, M+S, M&S, Snow Winter i dr.) na svim točkovima vozila ili

2. Pneumatici za zimsku upotrebu (MS, M+S, M&S, Snow Winter i dr.) na pogonskim točkovima i lanci za snijeg, odnosno drugi uređaji za povećanje trakcije spremne za postavljanje na najmanje dva pogonska točka ili

3. Pneumatici za ljetnu upotebu na svim točkovima s najmanjom dubinom profila od 4 mm i lanci za snijeg, odnosno drugi uređaji za povećanje trakcije spremne za postavljanje na najmanje dva pogonska točka.

Pod zimskim uslovima na putu podrazumijeva se situacija kada pada snijeg i kada se snijeg nalazi na kolovozu, kada na kolovozu ima ugaženog i zaleđenog snijega, kada pada kiša i ledi se na kolovozu i kada je kolovoz zaleđen.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, vozači da posjeduju i koriste zimsku opremu u periodu propisanom važećim propisima, da učestvuju u saobraćaju sa tehnički ispravnim vozilom, kako bi svoju bezbjednost i bezbjednost drugih učesnika podigli na što veći nivo.

PU prijedor

Mislim na moju djecu, mislim na djecu cijelog svijeta. Oni su nevini. Ne bi ih trebalo hraniti mržnjom pa da sutra postanu gori od onih koji su nam napravili toliko zla.

Ipak...Ipak treba im reci da bar znaju. Ne moraju niti da mrze niti da praštaju.

Oni to ne mogu za nas uciniti ali moraju znati da im se isto to može desiti.