Izdvajamo

 

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor dana 17.10.2022. godine Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor podnijeli su Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i učiniocu protiv lica M.K. iz Prijedora zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Utaja poreza i doprinosa“ u sticaju sa krivičnim djelom „Nezakonito postupanje u privrednom poslovanju“.

Osumnjičeni se tereti da kao odgovorno lice pravnog lica iz Prijedora u periodu od marta 2019. godine do decembra 2020. godine izbjegao prijavljivanje, obračun i plaćanje doprinosa na lična primanja zaposlenih radnika, čime je uskratio sredstva koja predstavljaju javni prihod u ukupnom novčanom iznosu od 26.560,89 KM.

Osumnjičeni se dalje tereti da je u gore navedenom svojstvu, za poslovnu 2019. godinu, izbjegao prikazivanje,evidentiranje i obračun poreza na dohodak u iznosu od 27.596.09 KM, čime je uskratio sredstva koja predstavljaju javni prihod u ukupnom iznosu od 2.759,60 KM.

Izvršenjem ovih krivičnih djela, osumnjičeni je privbavio protivpravnu imovinsku korist za pravno lice u ukupnom novčanom iznosu od 29.320,49 KM, oštetivši za navedeni novčani iznos Budžet Republike Srpske.

PU Prijedor

- U temeljima RS-a nisu, kako to patrijarh srpski kaže, ali i skoro svi političari iz RS-a, kosti najboljih srpskih sinova. U temeljima RS-a su kosti moga petnaestogodišnjeg brata, moga oca, dida, nane, kosti još 102 djece, a u tim temeljima sam mogao biti i ja koji sam, eto, uspio preživjeti i tri prijedorska logora i živi štiti i još mnogo toga - ističe Duratović.