Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor u saradnji sa pripadnicima Jedinice žandarmerije PU Prijedor u okviru plana turističke sezone sproveli su niz planskih operativnih aktivnosti usmjerenih na redukciju ulične prodaje narkotičkih sredstava koje su rezultirale pronalaskom i oduzimanjem određene količine opojne droge.

Nakon što je dana 27.06.2022 godine prilikom kontrole lica B.A. iz Prijedora pronađena i oduzeta biljna materija koja svojim izgledom asocira na mješavinu duvana i opojne droge marihuane ukupne bruto mase 28,5 grama i mrvilica, istog dana uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva i po narebi sudije Osnovnog suda izvršen je pretres stambenog objekta u Prijedoru koji koristi B.A. tokom kojeg su pronađene i oduzete dvije staklene posude sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne bruto mase 1.326 grama i metalna drobilica.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „Omogućavanje uživanja opojnih droga“ B.A. je saslušan u svojstvu osumnjičenog i protiv istog će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela.

Ovdašnja osnovna škola, koju pohađa 340 učenika, posebna je priča. Ne tako davno bila je među najvećima u bivšoj zajedničkoj državi, brojeći i do 3.800 učenika. I danas su u njenim klupama učenici Bošnjaci, Srbi, Ukrajinci, Romi. Isto je i s nastavnim osobljem.

Al-Jazeera 01.2017.