Izdvajamo

 

Član Biciklističkog kluba " Kozara" Siniša Lukić / 21/ proglašen je za najboljeg sportistu grada Prijedora za 2023.godinu na 54. Izboru sportiste grada koji je večeras održan u Prijedoru.

Lukić, koji je prošlogodišnji vicešampion Balkana u brdskom biciklizmu, izjavio je da mu je pored tog najvećeg uspjeha do sada, ovo priznanje rodnog grada jedno od najznačajnijih priznanja u desetogodišnjoj karijeri bavljenja biciklizmom.
" To nije mala stvar i mi svi sportisti zajedno dajemo svoj maksimum iz dana u dan i drago mi je što gradonačelnik i Gradska uprava to prepoznaju i nesebično nam pomažu i daju priznanja", rekao je Lukić novinarima.

On je dodao da mu je ovo bila do sada najuspješnija sezona i pored balkanske vice titule osvojio je devetu uzastopnu titulu prvaka BiH.
" U muškoj kategoriji to do sada nikome nije uspjelo i na tome neću stati i već jurim jubilarnu desetu titulu i nastaviću da radim na sebi i moja poruka je da se trud i rad isplate", rekao je Lukić.
Među deset najboljih sprotista pored Lukića nalaze se i Anastasija Udovičić- Atletski klub Prijedor, Danilo Vukotić- Taekvondo klub LJubija, Lazar Dražić- Košarkaški klub/KK/ "Prijedor-Spartak", Nikola Ivković- Bokserski klub "Pobjednik", Marija Gnjatić- Stonoteniski klub Prijedor, Elena Torbica- Teniski klub "Dr Mladen Stojanović", Ana Daničić- Ženski fudbalski klub"Sloga", Draško Lajić- Padobranska sekcija Aero kluba Prijedor i Sara Landup- DŽudo klub Prijedor.
Za prva tri prvoplasirana grad Prijedor obezbijedio je novčane nagrade od 3.000 KM, 2.000 KM i 1.000 KM, a nagrade , pehare i priznanja najboljih sportistima grada uručio je Aleksandar Milješić, načelnik Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije . On je čestitke uputio svim nagrađenm sportistima i sportskim klubovima i svima onima koji se bave sportom i koji su doprinijeli da grad Prijedor ima tako uspješnu sportsku mladost i da priča jednu uspješnu sportsku priču.

" Grad Prijedor i gradonačelnik su se okrenuli prema ogromnim ulaganjima u sport jer smatramo da je to preduslov za osvajanje sportskih rezultata i da je to minimum koji je potreban da bismo stvorili uslovi za ostvarivanje dobrih rezultata", rekao je Milješić.
On je najavio ulaganja u sportske terene i borilišta , dvoranu u Omarskoj i fiskulturnu salu u Gomjenici kao i budžetske linije za pomoć mladim sportistima i vrhunskom sportu i po prvi put u 2023. godini ulaganja od 100.000 KM za razvoj sporta u najnižim uzrastima.
" Cilj je da iz kvantiteta postignemo kvalitet i mi ćemo istrajati u tome. Večeranjši laureat je automatski stipendista grada Prijedora, a tokom naredne sedmice izlazi javni pozivi za sufinansiranje rada sportskih klubova i udruženja za šta je u budžetu grada namijenjeno 700.000 KM i poziv za finansiranje mladih sportista našeg grada za šta je predviđeno 60.000 KM", najavio je Milješić.
Titulu najperpektivnijeg mladog sportitste ponio je Božidar Pilipović iz Tekvondo kluba "LJubija". Pored njega, na listi perspektivnih mladih sportista su Filip Tubin- Biciklistički klub "Kozara ": Jovana Topić- Ženski fudbalski klub "Sloga"; Tamara Banović- Stonoteniski klub Prijedor; Vesna Đurđević- DŽudo klub "Kozara-željezničar"; Lara Dešić- Atletski klub Prijedor; Marija Drakula- DŽudo klub Prijedor; Đorđa Rendić- Odbojkaški klub Prijedor; Stefan Antonić- Kik-boks klub "Vukovi"; Lidija Brezičanin- Karate klub "Šodan". Ove mlade sportiste novčano je nagradila je kompanija "Arselor Mital Prijedor", a najuspješnijeg mladog sportistu nagradila je poklon bonom od 300 KM firma "Sport vižn".

Na manifestaciji su dodijeljena i specijalna priznanja za promociju sporta i Grada Kuglaškom klubu "Rudar" Prijedor, Šahovskom klubu "Rudar", Prijedor i Aleksandru Saviću za poseban doprinos u razvoju i unapređenju sporta.
Posthumno priznanje za sveukupan doprinos i razvoj sporta u Prijedoru pripalo je LJubiši Aramanda.
Priznanja za veterane pripala su Radenku Marinoviću iz DŽudo kluba Prijedor , Slavku Antoniću, članu Stonoteniskog kluba Prijedor, Milanu Tomašu i Pero Gavranoviću, članovima Kik-boks klub Prijedor .
Jubilarna priznanja dodijeljena su :Taekvondo klubu "Kozara" i Karate klubu "Šodan" za 30. godina postojanja,Stojanu Janjetoviću za 40. godina rada; Fudbalskom klubu "Omarska" za 50 godina postojanja; Planinarskom društvu "Klekovača"za 70 godina postojanja i Fudbalskom, klubu "Rudar-Prijedor" za 95 godina postojanja.
Za najuspješnijeg sportskog radnika proglašen je Milenko Anđić iz Fudbalskog kluba "Omarska", za najuspješniju mušku ekipu KK "Prijedor - Spartak", najuspješniju žensku ekipu Stonoteniski klub "Prijedor" dok je najuspješjniji trener: Danilo Palalić- KK "Prijedor-Spartak".
Manifestaciju " Izbor sportiste grada Prijedora" koja za cilj ima afirmaciju i promociju sporta , sportista i njihovih dostignuća organizovao je IPC " Kozarski vjesnik", a generalni pokrovitelj je bio Grad Prijedor.

prijedorgrad

Doticni Ramo Besic je reko istinu. Barem ja uvijek zeljno ocekujem cetvrtak, bas iz ovog razloga. Da bi vidio ove lijepe slike iz naseg prekrasnog Kozarca, i da procitam koji haber. Moze to biti i sitnica, mozda slika ukalamljene vocke, da meni vec bude toplo oko srca. Hvala puno za ovaj trud, na slikama i haberu i samo dalje tako.

Četvrtak