Izdvajamo

 

Draga i poštovana braćo, cijenjene majke i sestre!

Ovom prilikom želimo vas obavjestiti da je uspješno završeno oslikavanje velike kupole u našoj Mutničkoj džamiji.

Tim povodom želimo prije svega iskazati našu zahvalnost Uzvišenom Allahu dž.š. što nam je dao priliku budemo dio ovog uistinu prelijepog projekta, a sa druge strane želimo se zahvaliti svima onima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos u realizaciji tog projekta.

Također, ovom prilikom želimo uputiti zahvalnost i čestitke vrijednoj ekipi iz firme “Mukarnas – dizajn i uređenje džamija” koja je obavila posao na visokom nivou, od dizajna, 3D vizualizacije pa do izvedbe koja je urađena veoma kvalitetno, precizno i nevjerovatno brzo.

 

Ono što želimo istaći te time ovom prilikom u biti i najaviti jeste da je u planu ako Bog da nastavak radova u Mutničkoj džamiji sa upravo spomenutom ekipom Mukarnas. Naime, nakon završetka radova na oslikvanju velike kupole i skidanja skele, jedan dio skele je ostao i dalje u džamiji i to oko zidova u džamiji. Plan nam je ako Bog da započeti fazu osmišljavanja projekta unutrašnjeg uređenja Mutničke džamije, a to uključuje sljedeće: ukrašavanje zidova, uređenje mihraba, minbere, ćursa, mahfila, te zamjena lustera i tepiha. Naravno, nakon što se ako Bog da usvoji dizajn – idejno rješenje, započeli bi postepeno sa izvođenjem radova, naravno shodno našim mogućnostima.


S toga ovom prilikom pozivamo sve one koji žele i mogu da pomognu planirane radove u džamiji, da budu dijelom ovog uistinu velikog i značajnog projekta za naš Kozarac, jer je Mutnička džamija kao što i svi znamo ujedno i Centralna naša džamija na području medžlisa IZ Kozarac. Uistinu, naša želja je da našoj Mutničkoj džamiji damo onu njenu ljepotu, vrijednost i značaj koja joj inače pripada i dolikuje, a to će svakako zavisiti od nas i našeg doprinosa.


S toga svi oni koji žele da pomognu spomenute projekte mogu svoja novčana sredstva uplatiti kod:

Jasmin-ef. Glamočanina
(062 907 112)

Tarika Arifagića
(066 209 157)

Molimo Allaha dž.š da nam u ovom našem nijetu pomogne, te da budemo od onih koji će ugraditi dio svog imetka u radove koji će ako Bog da biti kako na ponos i zadovoljstvo nas, tako i na ponos i zadovoljstvo našeg Uzvišenog Allaha. Amin!

Jasmin ef. Glamočanin

 

 

"Vidiš ovu moju podignutu ruku, koja kao kameni cvijet osta, da svjedoči zločin vaš...
Vidiš ovaj cvijet sa latica pet, to je dokaz protiv vas, koje je vrijeme sačuvalo...
Vidiš li i čuješ vapaj moj, preklinjanje moje da me u životu ostavite...

Ova ruka moja osta podignuta, da te sjeća, i da pamtiš, da ti strah od Božije kazne ispunjava i noći i dane...

Predajem te Bogu Svemogućem ubico tijela i duha moga, neka ti Bog sudi, a ja ti oprostiti neću...."

Taif Rose 2013

Opširnije...