Izdvajamo

Završavajući uspješnu polusezonu u prvenstvu Prve lige Republike Srpske na diobi drugog i trećeg mjesta sa gradiškom Kozarom i dva boda manje u odnosu na jesenjeg šampiona trebinjskog Leotara, prethodnih pet sezona premijeligaš BiH Rudar-Prijedor je ubjedljivo slavio protiv Proletera sa 3:0.

Da na golu Teslićana nije bilo rasploženog čuvara mreže Nikole Trogrlića gosti su mogli doživjeti pravu katastrofu na stadionu u Ljubiji. Uz Sinišu Saničanina, štopera domaćih, koji je, poslije pogodaka Siniše Radoje i kapitena Vedrana Kantara svojim prvenstvenim prvencem „ovjerio“ trijumf zeleno-crnih, najzapaženiji na terenu bio je 17-godišnji ofanzivni vezni igrač Ajdin Redžić.

 -Nije bilo lako u ovom meču u Ljubiji, kao ni u prethodnom, a i svim susretima koje smo ove jeseni igrali van Prijedora, zbog renoviranja glavnog terena Gradskog stadiona, jer su naši rivali dolazili sa namjerom da se brane. Trebalo je naći rješenja da se „načne“ mreža Proletera, a onda je bilo sve lakše. Svi golovi su postignuti iz akcija, nadam se da su naši navijači konačno bili zadovoljni, a meni ostaje žal što iz dvije pozicije, koje su bile izgledne, nisam uspio da se upišem u listu strijelaca. Trudiću se da kvalitetnim radom, pružam još bolje partije, a najvažnije je da imam podršku saigrača od samog ulaska u prvi tim i na tome sam im zahvalan – rekao je skromni Redžić.

Nema sumnje, „Ajdo“, kako umiljatog golobradog mladića iz obližnjeg Trnopolja oslovljavaju saigrači, pobrao je simpatije svih na tribinama i potvrdio da je igrač „rudara sa Sane“ za budućnost. Odvažno je prihvatio ulogu da se nađe na sredini terena iza špiceva Radoje i Saše Stijepića, nepogrešivim kratkim pasovima, odlažući loptu, bio je kreator igre, ali, kada je to zatrebalo sa lakoćom i hitrinom vraćao se i na svoju polovinu presijecao pokušaje kontri rivala.Izvjesno je da je pravo otkrovenje šefa stručnog štaba Darka Nestorovića, uz činjenicu da je stasavao kod Srđana Marjanovića, Saše Keranovića i Zorana Bujića, jer ga je provjereni strateg svrstao među prvotimce i iskreno vjeruje u njegove mogućnosti.

N.Đerić/A.Drakulić/ prijedordanas.com


https://www.youtube.com/watch?v=-KwqvaJmA2c

Naznaka "Za Adnana Kenjara"
Fond solidarnosti -
Marsala Tita bb, 79202,
Kozarac, Prijedor, BiH
IBAN BA395620078058221026
Swift code: RAZBBA22

zima.jpg

Budimo jedni drugima krila a ne kora od banane.